Menadžer Arsenala Arsene Wenger rekao je na konferenciji za novinare kako je s upravom kluba započeo pregovore oko potpisivanja novog ugovora, te je potvrdio kako ima namjeru ostati na Emirates stadionu i nakon sljedećeg ljeta, kad mu istječe aktualni ugovor.


Francuz je bio na meti Paris Saint-Germaina prije nego što je za nasljednika Carla Ancelottija imenovan Laurent Blanc, no čak ni dolazak bivšeg francuskog reprezentativca i izbornika na klupu prvaka nije zaustavio glasine o tome kako je uprava tog kluba tražila samo privremeno rješenje do dolaska Wengera sljedećeg ljeta.

Međutim, Wenger je odbacio bilo kakve veze s pariškim klubom, naglasivši svoju strast prema Arsenalu, u kojem je posljednjih sedamnaest godina.

"Povezuje me se s Paris Saint-Germainom zbog toga što sam Francuz i poznajem vlasnike. Ali da je to slučaj, onda bih već bio tamo. Moje srce pripada Arsenalu. Posvećen sam ostanku u ovom klubu. Već smo razgovarali s izvršnim predsjednikom Gazidisom i to je prošlo jako dobro, nema nikakvih problema." rekao je Wenger.

I Gazidis je jasno dao do znanja kako Wengera vidi kao čovjeka koji će i dalje voditi Arsenal u vremenu kad taj klub postaje sposobniji trošiti veće iznose na tržištu igrača, jer su potpisani neki novi sponzorski ugovori, a i rate koje su davane za izgradnju novog stadiona više neće biti isplaćivane.

Wenger je ipak naglasio kako će odluku o produljenju suradnje bazirati na igrama i rezultatima, te ne uzima ništa zdravo za gotovo. On je još uvijek pod velikim pritiskom, s obzirom da je posljednji trofej osvojen 2005. godine, te je priznao kako je predstojeća sezona izuzetno važna za njega.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ja sam poput svih ostalih, naravno, važno je vidjeti kako ćemo odigrati sljedeću sezonu. Ono što ću uvijek raditi u budućnosti jeste izbjegavati da moj dugi boravak u ovom klubu koristim kao argument da ostanem na ovoj poziciji i ako ne napravim dobar posao." poručio je Wenger iz Indonezije, gdje se momčad Arsenala priprema za prvu prijateljsku utakmicu na predsezonskoj turneji.

Francuz nije želio govoriti o konkretnim imenima koja bi ovog ljeta mogla pojačati njegovu momčad. Najviše se ovog ljeta špekuliralo s Realovim napadačem Gonzalom Higuainom, ali čini se kako je taj transfer zapeo, a španjolska Marca u svom današnjem izdanju navodi kako je Argentinac nakon razgovora s novim trenerom Carlom Ancelottijem promijenio mišljenje, te je sada spreman ostati u Madridu, iako je novinarima nakon posljednje utakmice prošle sezone rekao kako ovog ljeta sigurno napušta Santiago Bernabeu nezadovoljan svojim statusom u momčadi.

Igrači koji se također dovode u vezu s Arsenalom su Luis Suarez i Wayne Rooney, no to je više plod mašte engleskih novinara u nedostatku provjerenih vijesti, jer se uz njihova imena vežu odštete kakve Arsenal nikad nije platio, a vjerojatno niti neće dok je na njegovoj klupi ekonomični Francuz.

"Oni su svi realne mete za nas što se tiče njihove kvalitete, ali nijedan od nih nam nije dostupan. Svi ti igrači su pod ugovorima i njihovi su klubovi ti koji odlučuju mogu li otići, a tek tada bi se mogli priključiti nama. Navijači, igrači i svi ostali uvijek očekuju velika imena, ali ono što je najvažnije jeste da nam ne trebaju brojevi, nego prava kvaliteta." zaključio je Wenger.