Dokapetan Arsenala Mikel Arteta je ohrabren činjenicom da je taj klub poslao ponudu za Luisa Suareza, te kaže kako je bilo i vrijeme da uprava Topnika odvoji ozbiljan novac za pojačanja.


U Arsenalu se nadaju kako mogu dovesti Suareza u svoje redove, unatoč njegovoj ranijoj izjavi da želi napustiti Englesku, a i činjenici da Liverpool nije spreman na njegovu prodaju.

Govoreći pred sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Vijetnama, Arteta je rekao kako smatra da je i samo slanje ponude za tako kvalitetnog igrača znak u promjeni pristupa Arsenala tržištu igrača.

"Iz kluba su rekli kako će ovog ljeta biti vrlo ambiciozni na tržištu igrača, te da imaju novčana sredstva za dovođenje velikih igrača. Mislim da je bilo i vrijeme. Kad nas usporedite s ostalim velikim engleskim klubovima i novcem koji su oni potrošili, razlika je ogromna. Sada smo financijski vrlo snažni, pa ćemo možda biti agresivniji i na tržištu igrača. Velika pojačanja stvaraju dobru atmosferu i mi moramo učiniti nešto po tom pitanju, jer to i ostali klubovi rade." rekao je Arteta.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Španjolac se nada i kako će uprava uspjeti uvjeriti Arsena Wengera da ostane na Emirates stadionu i nakon ove sezone, kad mu istječe aktualni ugovor, priznavši kako je Francuz bio najveći razlog zbog kojeg je prije dvije godine došao iz Evertona.

"Kad potpisujete za Arsenal, apsolutno potpisujete i za menadžera. Svi znaju kako je Wenger sjajan menadžer. On je jedan od razloga zbog kojih potpisujete za ovaj klub. Mislim da neće biti drugačije ni s novim igračima koji budu dolazili, jer on ima sjajnu reputaciju i oni žele isprobati njegovu filozofiju. Svaki igrač će uvijek napredovati pod njegovim vodstvom. On je netko tko donosi stabilnost ovom klubu. On je promijenio način rada kluba. Ne znam što će se dogoditi, to je odluka između njega i uprave, ali igrači su doista zadovoljni s njim i žele ostvariti uspjeh pod njegovim vodstvom." dodao je


{fshare}