Vezni nogometaš Chelsea Michael Essien tvrdi kako njegov stile igre koji se oslanja prije svega na snagu i pokretljivost i dalje ostaje nepromijenjen, te je odbacio zabrinutost zbog problema s koljenima.


Tridesetogodišnji nogometaš je proteklu sezonu proveo na posudbi u madridskom Realu pod vodstvom Josea Mourinha, nakon što se činilo kako je njegovo vrijeme u Chelseau gotovo. Međutim, s povratkom Mourinha na Stamford Bridge čini se kako za Essiena ipak ima budućnosti u londonskom klubu.

"Kad imate takve ozljede, a ja sam imao osam ili devet operacija na koljenima, teško je. Znam da su ozljede dio igre, ali jednom kad ih zaradite morate opustiti misli i naporno raditi kako biste se vratili."

"Ja nikad nisam pomislio da bih trebao prestati igrati, nikad mi to nije ni palo na pamet. Samo sam se želio vratiti na teren. Puštam da stvari idu svojim tijekom, ne stavljam na sebe nikakav pritisak. Samo slušam liječnike i onda kad sam spreman i krenem s treningom dajem svoj maksimum. Koljena su mi sada u redu i ne stvaraju mi nikakve probleme. Kad se zabijete u mene, možete osjetiti da sam i dalje čvrst i snažan." rekao je Essien.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Essien s Chelseaem ima još dvije godine ugovora, a s obzirom na način na koji Mourinho priča o njemu, moguće je da će ga i odraditi do kraja.

"On je sjajan čovjek. On je odan meni, odan je Chelseau, odan je Madridu, odan je svima. On je sjajan čovjek i jako dobar igrač i vidim da ima posebnu motivaciju. Otišao je u Madrid jer je ovdje bio u teškoj situaciji. Povratio je sreću i kondiciju i odigrao neke važne utakmice tamo." izjavio je Mourinho.