Papiss Cisse i Newcastle su konačno razriješili spor oko nošenja reklame kreditne agencije na dresovima, te se dvadesetosmogodišnji napadač priključio momčadi na pripremama za sljedeću sezonu.


Senegalac je odbio nositi logo kreditne kompanije na prsima zbog svojih vjerskih uvjerenja, pa nije s ostatkom momčadi otputovao u Portugal na pripreme pred početak sljedeće sezone.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Iz kluba su stoga bili prisiljeni pozvati na zajednički razgovor i muslimanskog vjerskog službenika, koji je pomogao u posredovanju, pa su dvije strane konačno postigle kompromis, te će Cisse sljedeće sezone na prsima nositi logo kreditne kompanije koja će Newcastleu po sezoni isplaćivati oko deset milijuna eura.

Iako su neki Cissea u početku podržavali zbog njegovog stajališta, budući da kompanija koja na svoje kratkoročne zajmove naplaćuje kamate u iznosu i do 5000%, izgubio je svaku podršku pokazavši dvoličnost nakon što su procurile njegove fotografije iz lokalnog casina, posjeta kojemu također nije u skladu s njegovim vjerskim uvjerenjima.