Menadžer Arsenala Arsene Wenger tvrdi kako je njegova momčad sposobna u predstojećoj sezoni osvojiti naslov prvaka Engleske čak i u slučaju da ne uspije u svoje redove dovesti Luisa Suareza.


Arsenalovu ponudu vrijednu 45 milijuna eura za urugvajskog reprezentativca Liverpool je glatko odbio, no čini se kako ta saga još uvijek nije završena, budući da Suarez i dalje želi napustiti Liverpool, a Arsenal želi konačno dovesti jedno zvučno pojačanje.

Mladi francuski reprezentativac Yaya Sanogo jedino je ovoljetno pojačanje momčadi koja je prošle sezone osvojila četvrto mjesto u Premier ligi, dok su prošle sezone drugoplasirani i trećeplasirani Manchester City i Chelsea značajno pojačali svoje redove, pa navijači Topnika nisu uvjereni da se njihova momčad može nositi s takvom konkurencijom, kojoj treba pridodati i aktualne prvake Manchester United i Tottenham, no Wenger je i dalje samouvjeren.

Nakon jučerašnjeg teško izborenog remija protiv Napolija (2:2), Wenger je na pitanje o tome je li se njegova momčad sposobna upustiti u borbu za titulu odgovorio: "Da, naravno. Uvjeren sam u to. Zašto bih ja sjedio ovdje i govorio vam da mi apsolutno ne možemo osvojiti titulu s igračima koje imamo?"


Na pitanje o šansama za dovođenje Luisa Suareza na Emirates, Wenger nije želio puno otkrivati, ali je priznao kako je bila poslana službena ponuda.

"Nikad nisam rekao da smo poslali ponudu Liverpoolu, ali sada vam mogu reći da jesmo, tako da je to barem nekakva informacija. Sve ostale informacije ću zadržati za sebe. Ako postignemo napredak po tom pitanju, obavijestit ćemo vas. U ovom trenutku, situacija je takva. Svaki transfer ćemo tretirati kao što smo to uvijek radili, a to je pošten i respektabilan način."

"Imamo pred sobom još mjesec dana prijelaznog roka i radit ćemo naporno na pojačavanju naše momčadi, bez navođenja konkretnih imena, jer ne vjerujem da bi to olakšalo pregovore. Kad želite dovesti nekog igrača, trebate postići dogovor s njegovim klubom, s igračem i morate dogovoriti cijenu, tako da trebate tri sporazuma. Ono što je važno jeste da se koncentriramo na igrače koje već imamo i da se ne uvlačimo previše u te priče." dodao je Wenger.