Menadžer Manchester Uniteda David Moyes smatra kako engleskog reprezentativca Waynea Rooneya, koji je na meti londonskog Chelsea, ne bi trebalo uvjeravati da ostane u Unitedu, kao ni bilo kojeg drugog igrača.


Govoreći nakon remija u prijateljskoj utakmici protiv švedskog AIK-a, Moyes je izjavio: "Nikoga ne treba uvjeravati da igra za Manchester United. On ima ozljedu ramena. Ne vjerujem da će zbog toga dugo biti izvan terena, ali ima ozljedu ramena koju je osjetio u utakmici prije nekoliko dana."

United je u pripremama pobijedio samo u dvije od šest utakmica, a reim protiv švedske momčadi uzeo je danak u ozljedama. Igru su tako prije kraja napustili Jonny Evans (gležanj) i Nani (prepone), ali Moyes kaže kako je izmjene napravio iz predostrožnosti.


"Jonny je dobio udarac u gležanj i malo mu je nateknut. Malo je šepao, a Nani je u prvom poluvremenu osjetio da ga malo zateže prepona. Nije bilo potrebe riskirati, pa smo ih izveli iz igre." rekao je Moyes.

Moyes kaže kako je zadovoljan činjenicom da su i Nemanja Vidić i Robin van Persie odigrali cijelu utakmicu, koji se vraćaju nakon problema s ozljedama, a dodao je kako ga ne brinu loši rezultati u pripremnim utakmicama, u kojima još uvijek nisu uspjeli niti jednom sačuvati svoju mrežu netaknutom svih devedeset minuta.


{fshare}