Vlasnik Liverpoola John Henry odbacio je svaku mogućnost prodaje Luisa Suareza, Arsenalu ili bilo kojem drugom klubu koji pošalje ponudu za njega, bez obzira na to koliko ta ponuda bila financijski povoljna za klub.


Suarez već nekoliko tjedana javno traži odlazak iz kluba, a Arsenal je aktivirao ugovornu klauzulu vrijednu oko 45 milijuna eura, no ona prema riječima čelnih ljudi Liverpoola ne znači automatski i prodaju, nego samo obvezu da se Urugvajca informira o ponudi.

Suarez je optužio čelnike kluba i menadžera Brendana Rodgersa za kršenje vlastitih obećanja, budući da su mu prema njegovim riječima prošlog ljeta obećali mogućnost odlaska ukoliko momčad ne izbori plasman u Ligu prvaka. Rodgers, s druge strane, tvrdi kako nije dao nikakvo obećanje, te je Suareza izbacio s popisa igrača koji redovno treniraju i poslao ga na samostalne treninge ili treninge s rezervnom momčadi.

Početak nove premierligaške sezone sve je bliži i u Liverpoolu nisu spremni prodavati nijednog igrača kojega smatraju ključnim dijelom momčadi, pa tako ni Suareza, koji će propustiti prvih šest utakmica u sezoni zbog suspenzije.

"Nećemo prodati Luisa. Za sve vrhunske klubove je iznimno važno da ne prodaju svoje najbolje igrače svojim rivalima, ali posebno za Liverpool, jer ove sezone nismo u europskim natjecanjima i već neko vrijeme nismo igrali u Ligi prvaka. Prodati u takvoj situaciji jednog od ključnih igrača rivalu bi bila glupost. Liverpool mora igrati u Europi, mora igrati u Ligi prvaka. Liverpool je stvoren za to." rekao je John Henry za list The Guardian.


Suarez je zaprijetio i kako bi mogao pokrenuti tužbu pred arbitražom Premier lige, no to nije promijenilo Henryevo stajalište.

"Odlučno tvrdim da nećemo Suareza prodati Arsenalu, bez obzira na to kakvu ponudu pošalju. Nisam to rekao Stanu (Kroenkeu, većinskom vlasniku Arsenala), ali sam osobno razgovarao s nekim drugim ljudima iz Arsenala i rekao sam izvršnom predsjedniku Ivanu Gazidisu da im ga nećemo prodati."

Urugvajac nije skrivao svoju želju da karijeru nastavi u redovima madridskog Reala, ali iako španjolski klub nije Liverpoolu rival već godinama, Henry dodaje kako ni njihova eventualna ponuda ne bi naišla na otvorena vrata.

"Nećemo ga prodati niti ako stigne ponuda od nekog stranog kluba, jer nemamo dovoljno vremena pronaći odgovarajuću zamjenu. Razlozi su nogometne prirode, a ne financijske. Zbog toga u ovom trenutku, tako kasno u prijelaznom roku, uz sve igrače koji su već negdje prešli ili nigdje ne idu, ne možemo ga zamijeniti. Stoga ga iz nogometnih razloga ne možemo prodati, a posebno ne Arsenalu."

Unatoč Rodgersovoj ljutitoj reakciji, Henry vjeruje da dvadesetšestogodišnji napadač i dalje može imati važnu ulogu u momčadi Redsa.

"Igrači obično žele pobjeđivati. Žele ići tamo, općenito u svakom sportu, gdje mogu pobjeđivati. Zbog toga mislim da su u ovoj situaciji teze zamijenjene. Mi smo osvojili više trofeja od Arsenala, ali doista se ne želim upuštati u tu raspravu. Menadžer je uznemiren i trebao bi biti, navijači su uznemireni, Luis također, ali to će se morati riješiti između njih dvojice i njegovih suigrača. Mi trebamo Luisa. Nadam se da će ovo brzo proći."


{fshare}