Menadžer Manchester Citya Manuel Pellegrini vjeruje kako je napadač njegove momčadi Edin Džeko konačno spreman u potpunosti ostvariti svoj potencijal na Eastlandsu, na koji je došao iz Woflsbugra u siječnju 2011. godine za tridesetak milijuna eura.


Dvadesetsedmogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je prošle sezone bio prvi strijelac Citya u Premier ligi s 14 postignutih golova, no ipak se špekuliralo o tome kako bi mogao napustiti klub nakon dolaska Alvara Negreda i Stevana Jovetića.

Međutim, s odlaskom Roberta Mancinija i dolaskom Manuela Pellegrinija na mjesto menadžera Džeko je postao prvi izbor u napadu, a jučer je odigrao odličnu utakmicu u pobjedi rezultatom 4:1 protiv Newcastlea i iako nije postigao gol proglašen je najboljim igračem utakmice.


"Imam veliko povjerenje u Edina Džeku. Šteta je što nije postigao gol protiv Newcastlea jer je imao puno prilika, igrao je jako dobro. Svi znamo da je on jako dobar igrač s loptom u nogama, ali igrao je odlično i bez lopte. Puno je radio pokušavajući osvojiti loptu, a nakon toga je imao tri ili četiri dobre prilike i zaslužio je postići gol. Siguran sam da ćemo ove sezone vidjeti onog Edina Džeku kojega je Manchester City kupio od Wolfsburga prije dvije godine. Razgovarao sam s njim prvog dana kad sam došao ovdje i siguran sam da ćemo vidjeti Džeku kakvog svi čekate." rekao je Pellegrini.

Uvjerljiva pobjeda protiv Newcastlea je bila savršeno otvaranje sezone za Pellegrinija, no bilo je i loših vijesti, jer se kapetan momčadi Vincent Kompany ozlijedio i mogao bi biti izvan terena oko dva tjedna.

"Ne mislim da je ovo start iz snova, ali je jako dobar start. Bio sam jako uvjeren da će momčad igrati dobro. Radili smo naporno u predsezoni, pokušali drugačiji stil igre i nadam se da možemo nastaviti napredovati iz tjedna u tjedan. Za prvu utakmicu, mislim da smo odradili jako dobar posao." dodao je Pellegrini.

{fshare}