Menadžer Chelsea Jose Mourinho je odbacio medijske špekulacije o tome kako se želi riješiti španjolskog reprezentativca Juana Mate, rekavši kako ga želi zadržati u londonskom klubu.


Priče o mogućem Matinom odlasku iz kluba krenule su sa samom potvrdom Portugalčevog povratka na klupu i ne prestaju cijelo ljeto, a ponovno su se pojačale s najavom moguće kupovine Brazilca Williana, koji je ovih dana na meti Tottenhama i Liverpoola.

"Mata je igrač koji nam se svima sviđa, igrač kojega želimo zadržati u klubu. Želimo u momčad donijeti dodatnu kvalitetu, a ne je izgubiti, tako da je Juan igrač kojega želimo zadržati." rekao je Mourinho na današnjoj konferenciji za novinare.


Iako je Brazilac Willian ovog tjedna već obavio liječničke preglede u Tottenhamovoj ambulanti, taj transfer još uvijek nije realiziran. Liverpool je u međuvremenu iz financijskih razloga otpao iz utrke za njegov potpis, no sada se tu pojavio Chelsea.

Na pitanje je li moguće da on na kraju ipak umjesto na White Hart Laneu završi na Stamford Bridgeu, Mourinho je rekao: "To je dobro pitanje, jer mislim da je on već donio odluku. Ne volim pričati prije vremena, jer vas nogomet može izdati. Nisam mogao puno toga reći na ranijim konferencijama za novinare. Moram pokušati biti iskren i moram sakriti neke stvari. Ako se sjećate, rekao sam da sam zadovoljan s momčadi koju imam, no svaki menadžer to kaže, ali svaki se želi i dodatno pojačati i nikad ne zatvaramo vrata novim pojačanjima. Prije utakmice protiv Ville sam vam rekao da imamo plan B i plan C. Poenta je ne prodavati igrače. Želim imati momčad od 22 igrača i ne moramo nikoga prodati."