Talijanski trener Paolo Di Canio zasigurno nije poznat kao jedan od onih koji se ne vole javno hvaliti, pa je za sebe ustvrdio kako će postati jedan od najboljih trenera, bez obzira na trenutnu nepopularnost među vlastitim igračima u Sunderlandu.


Di Canio je krajem prošle sezone na poziciji menadžera Sunderlanda zamijenio Martina O'Neila, te pomogao momčadi u borbi za opstanak u Premier ligi s osam osvojenih bodova iz sedam odigranih utakmica, uključujući pobjedu na St. James Parku kod najvećeg rivala Newcastlea, prvu nakon trinaest godina.

Međutim, Di Caniove metode treninga, koje uključuju žestoki ritam, i striktna pravila ponašanja u klubu su izazvale nezadovoljstvo u momčadi, pa bivši napadač Lazia priznaje kako je kaznio čak sedmoricu igrača u tjednu prije posljednje utakmice prošle sezone protiv Tottenhama.


Četrdesetpetogodišnji trener nije zabrinut zbog svega, jer kaže kako mu nije posao sklapati prijateljstva s igračima, te je uvjeren kako će u karijeri ostvariti velike rezultate.

"Nisam sretan zbog toga što sam nepopularan, ali znam da se takve stvari događaju. To je moderna filozofija. Trenutna generacija, i u životu i u nogometu, ne želi imati ograničenja. Ja ne želim reći da sam ja Bog, a svi drugi prosjek i da ću ih pretvoriti u fantastične igrače, ali uz disciplinirano ponašanje tvrdim kako ću izvući ono najbolje iz njih." rekao je Di Canio za Northern Echo.

"U svakom slučaju, ja se nikada neću promijeniti. Ako se promijenim, to će biti samo kako bih sebi pomogao da napredujem, tako da ću se uvijek analizirati, ali u osnovi se nikad neću promijeniti. Jednog dana ću biti jedan od vrhunskih trenera." dodao je Di Canio.