Menadžer Manchester Uniteda David Moyes je prokomentirao dovođenje dojučerašnje zvijezde Evertona Marouanea Fellainija u posljednjim minutama prijelaznog roka, pohvalivši igrača kojega je upravo on 2008. godine doveo u Everton.


Moyesova momčad je u nedjelju poražena na gostovanju kod Liverpoola, a on se nada kako će upravo visoki Belgijanac u njegovu momčad donijeti borbenost, kreativnost i raznovrsnost koja nedostaje veznom redu aktualnog engleskog prvaka.

Moyes je otkrio kako Fellainija planira koristiti u nekoliko različitih uloga u momčadi, u ovisnosti o tome što mu je u pojedinom trenutku potrebno, kao što je to bio slučaj i dok su obojica bili na Goodison Parku.


"On mi je tijekom godina pomagao na različite načine. On može igrati više naprijed ako je potrebno, iza napadača ili kao defanzivni vezni igrač. On se osjeća ugodno na svakoj poziciji u veznom redu. Zbog toga mislim da smo doveli pojačanje upravo na poziciji gdje su ljudi govorili da nam nedostaje igrača, s odlaskom u mirovinu Paula Scholesa i nemogućnosti Darrena Fletchera da se već sada vrati na teren. Osjetio sam da moramo pojačati taj dio momčadi i drago mi je da smo ga doveli." rekao je Moyes.

Dvadesetpetogodišnji nogometaš je po Moyesu jedan od najboljih veznih igrača Premier lige, a na Old Traffordu će imati još prostora za napredak.

"On je još uvijek mlad i još napreduje. Za mene je on jedan od najboljih veznih igrača u Premier ligi u proteklih nekoliko sezona. Ako u klubu kakav je Manchester United nastavi napredovati, vjerujem da ćemo u svojim redovima imati jako dobrog igrača." dodao je Moyes za službenu stranicu Uniteda.

{fshare}