Vezni nogometaš londonskog Arsenala Santi Cazorla kaže kako ne razumije zašto je madridski Real prodao tako spektakularnog igrača kakav je Mesut Özil, no nada se kako će se njemački reprezentativac odlično uklopiti u momčad Topnika i omogućiti napad i na titulu prvaka ove sezone.


Povjerenje u njegove sposobnosti Arsena Wengera i u isto vrijeme nepovjerenje Carla Ancelottija za Özila je bio glavni razlog prelaska u Arsenal, a dok su brojni igrači Reala ostali razočarani njegovim odlaskom, u Arsenalu su presretni zbog njegovog dolaska.


U razgovoru za španjolski list Marca, Santi Cazorla je tim povodom izjavio: "Jako sam sretan što je Özil došao ovdje. On je spektakularan igrač i jako smo sretni što ćemo moći učiti uz njega. Ne razumijem zašto ga je Real prodao, jer je on jedinstven igrač."

"Morat ćete ljude iz Reala pitati zašto su ga prodali, ali on nije smatrao da dobiva prilike koje je zaslužio i došao je kod nas. On je važan igrač i on će biti vrlo dobro pojačanje za momčad i za način na koji mi igramo. Nadam se da će nam pomoći u borbi s najjačim premierligaškim klubovima." dodao je Cazorla.