Iako mladi engleski nogometaši u redovima Manchester Uniteda Tom Cleverley i Danny Welbeck navode prošlosezonski naslov prvaka kao vrhunac svoje dosadašnje karijere, obojica naglašavaju kako žele što prije krenuti dalje i nastaviti stvarati povijest svog kluba.


Dvojica nogometaša poteklih iz omladinske škole Uniteda su zajedno odigrali 47 utakmica u Premier ligi prošle sezone i tako dali veliki doprinos osvajanju trofeja s prednošću od jedanaest bodova na kraju sezone. Iako je to nešto što će dugo živjeti u njihovim sjećanjima, kao i velika proslava na gradskim ulicama nakon sezone, Cleverley i Welbeck u potpunosti su se okrenuli novoj sezoni i pokušaju obrane naslova.

"Osvajanje prvog naslova prvaka u karijeri puno znači. Veliko je olakšanje osvojiti prvu medalju, ali to vas čini još odlučnijim da osvojite još trofeja. Iskusiti tu pobjedničku paradu je nešto što želite ponovno i ponovno i ponovno. Bio je to vrlo poseban dan, koji nikada neću zaboraviti, ali ne želim da se to dogodi samo jednom - želim to ponoviti još puno puta. Sada smo osjetili što to znači i to nas čini još gladnijima. To se vidi na treninzima svaki dan. Uvijek je jaka konkurencija. Ako izgubite na treningu, to vam može pokvariti raspoloženje." rekao je Cleverley.


Sličnog je stajališta i Welbeck, koji je pokušao objasniti i zašto su Redsi uvijek toliko odlučni doći do uspjeha, bez obzira na to o kojem se natjecanju radilo.

"Svi uvijek samo žele pobjeđivati, kao što je Tom rekao. Bez obzira na to kakva je situacija ili koju utakmicu igramo, bila to natjecateljska utakmica ili mali nogomet na treningu ili čak samo vježba zadržavanja lopte, uvijek želite pobijediti. Uvijek je ovdje bilo tako i uvijek će biti."

"Osvajanje naslova prošle sezone je bilo veliko postignuće za sve, ali to je sada prošlost. Sad je na igračima, menadžeru i svima u klubu da se potrude i pokušaju kreirati još nešto za povijest. Ne možete gledati u prošlost, uvijek morate ići naprijed i pokušavati osvojiti još trofeja." izjavio je Welbeck.


{fshare}