Menadžer londonskog Chelsea Jose Mourinho je rekao kako je na španjolskom reprezentativcu Juanu Mati da izbaci Brazilca Oscara iz momčadi i zauzme poziciju glavnog playmakera kako bi sebi osigurao veću minutažu do trenutka kad u potpunosti prihvati novi pristup i poziciju koja će omogućiti da obojica budu na terenu u isto vrijeme.


Naime, unatoč sjajnim igrama Mate u prethodne dvije sezone u dresu Chelsea, od početka ove sezone je započeo samo dvije od šest utakmica, što je izazvalo čak i javno negodovanje navijača, koji su putem tranparenata poručili Mourinhu kako je Mati mjesto na terenu, a ne na klupi. Mourinho je za vrijeme prijelaznog roka ponavljao kako mu se Mata sviđa kao igrač i nema ga namjeru prodati, a sad je po prvi put objasnio i svoju odluku da on ne bude standardni član početne postave.


"Ima određenih stvari o kojima ne mogu razgovarati s novinarima. Što se njega tiče, to je dio procesa, također. Jedna stvar je igrati s Ramiresom i Oscarom u momčadi, kad svaki od njih zatvara po jednu stranu, a Mata igra kao broj deset, iza napadača, dijeli pametne asistencije i dodavanja, kreira fantastične akcije, jer je on veliki talent. Druga stvar je prilagoditi se na način na koji mi želimo igrati. U ovom trenutku, Oscar je moj broj deset, a ako mi netko kaže da Oscar nije najbolji igrač Chelsea od početka sezone, morat ću se ne složiti. To su nogometna pitanja." rekao je Mourinho.

Na pitanje je li Oscar taj kojega Mata mora izgurati iz momčadi, Mourinho je odgovorio:

"Da. Oni mogu igrati i zajedno, kad se Mata prilagodi na to. Ali ja nisam spreman dati Oscaru zadatak da prati bočne igrače, jer on igra na toj poziciji za svoju reprezentaciju, gdje za tu poziciju konkurira više talentiranih igrača nego bilo gdje na svijetu. Ja želim graditi momčad s Oscarom kao svojim brojem deset. Želim da se druga dva igrača u veznom redu, sa strane, prilagode toj realnosti i nauče kako raditi stvari koje nisu radili ranije."