Teško ćete pronaći navijača Manchester Uniteda i ljubitelja engleskog nogometa općenito koji ne smatra kako bi Shinji Kagawa trebao dobivati više prilika za igru, ali on sam priznaje kako će morati dodatno napredovati želi li 'preživjeti' u Unitedu.


Brzi, vješti i kreativni bivši vezni nogometaš dortmundske Borussie trebao bi biti sjajan playmaker za napadače poput Robina van Persiea i Waynea Rooneya, no činjenica da je on ove sezone započeo samo jednu utakmicu Premier lige, i to upravo u porazu do West Bromwicha proteklog vikenda, zvuči iznenađujuće.

Uvijek skromni Kagawa je svjestan kako mu sama prethodna reputacija neće pomoći u poboljšanju pozicije u momčadi, te priznaje: "Moram napredovati više i više ili neću uspjeti preživjeti u ovom klubu."

Japanski reprezentativac nedostatak minutaže interpretira kao poruku od strane menadžera Davida Moyesa da se mora dokazati.

"Moram ovo prihvatiti na pozitivan način i pokušati davati svoj maksimum." dodaje Kagawa, a na pitanje o svom viđenju utakmice protiv West Bromwich Albiona kaže kako je mogao dati veći doprinos da je dulje ostao na terenu.

"Mislim da bih uspio pronaći prostora za kreiranje prilika u drugom poluvremenu. U tom smislu sam bio razočaran. Sigurno je da nisam bio toliko puno uključen u igru. Nisam puno puta imao loptu u posjedu, ali pokušavao sam biti strpljiv, tako da se nisam osjećao loše."


Moyes je na poluvremenu izveo Kagawu iz igre i umjesto njega priliku dao osamnaestogodišnjem Adnanu Januzaju.

U 45 minuta igre Kagawa je upisao nekoliko relativno dobrih statističkih pokazatelja: imao je 38 dodira s loptom, kreirao je dvije prilike za gol i jednom je pucao po golu, dobio je šest od osam duela i uspješno kompletirao 27 dodavanja, odnosno 85,2%.

Za usporedbu, Januzaj, koji ga je zamijenio, je u istom broju minuta imao 32 dodira, nije kreirao nijednu priliku, jednom je pucao po golu, dobio je sedam od devet duela i kompletirao 17 dodavanja s uspješnošću od 58,8%.

{fshare}