Napadač Liverpoola Luis Suarez tvrdi kako se nakon dugotrajne suspenzije vratio kao smirenija osoba, te priznaje kako ni sam ne želi biti isti kao što je bio ranije. Urugvajac je zabio tri gola u dvije utakmice nakon što je odslužio suspenziju u trajanju od deset utakmica zbog napada na nogometaša Chelsea Branislava Ivanovića.


Iako je prerano za bilo kakve zaključke, s obzirom da je dvadesetšestogodišnji nogometaš ove sezone upisao tek dva nastupa, u obje utakmice je pružio odlične igre, bez bilo kakvih kontroverzi, kakvih je bilo puno od njegovog dolaska u Englesku.

Proteklog vikenda Suarez je pokazao svoju mekšu stranu kad je na teren pred utakmicu protiv Crystal Palacea izašao s novorođenim sinom Benjaminom i trogodišnjom kćerkom Delfinom, a on vjeruje kako obitelj ima vrlo pozitivan utjecaj na njega čak i na terenu.

"Svjestan sam da sam u posljednjim utakmicama koje sam igrao bio smireniji. Ja sam vrlo samokritičan i svjestan sam da mi to što igram bolje i smirenije puno pomaže. Shvaćam to i želio bih nastaviti tako, a ne kao što je ranije bio slučaj." rekao je Suarez po dolasku na okupljanje reprezentacije Urugvaja.

Suarez je mnoge iznenadio kad se na rukovanju s igračima Crystal Palacea pojavio s djecom u naručju, no to je svojevrsna tradicija među južnoameričkim igračima, pa su mu klupski čelnici Liverpoola to na kraju dopustili, unatoč početnom odbijanju.


"U Engleskoj to nije uobičajeno i isprva su mi ljudi iz kluba rekli kako ne mogu s djecom na teren, ali rekao sam im da će moja djeca sa mnom, sviđalo im se to ili ne. Oni su to na kraju shvatili i to je bio lijep trenutak, jedinstven za mene."

"Obitelj čini da više razmišljam i budem mirniji. Danas puno razmišljam o njima dok sam na terenu. Želim da moj sin živi kao i ja. Ja sam propatio puno kao dijete i ne želim da moja djeca, ili bilo koje drugo dijete, proživljava iste stvari. Kao roditelj pokušavam im dati svu ljubav na svijetu i sve najbolje što mogu." dodao je Suarez.

Suarez je odbacio špekulacije nekih medija o tome kako je iskoristio djecu ne bi li pridobio na svoju stranu navijače u prvoj utakmici na Anfieldu nakon ovoljetne sage, kad je inzistirao na odlasku i optužio čelnike kluba da ga zadržavaju protiv njegove volje, ne dopuštajući mu odlazak u klub koji igra Ligu prvaka.

"Nije me briga za to što pišu engleski mediji. Jedino o čemu brinem jeste o igranju nogometa, a ono što najviše volim je uživanje s obitelji." zaključio je Suarez, koji je upravo engleske medije često navodio kao jedan od najvećih razloga želje za odlaskom iz Liverpoola.