Jedna dvojba oko Adnana Januzaja je otklonjena - mladi nogometaš Manchester Uniteda i ubuduće će nositi dres tog kluba, budući da je stavio svoj potpis na novi petogodišnji ugovor s engleskim prvacima.


Osamnaestogodišnji krilni napadač je jedno od najugodnijih iznenađenja u Premier ligi ove sezone, a posebno se istaknuo s dva gola na gostovanju kod Sunderlanda pred reprezentativnu stanku, a s obzirom da mu je raniji ugovor istjecao na kraju sezone, odmah su krenule i špekulacije oko njegove budućnosti.

"Presretan sam zbog toga što je Adnan svoju budućnost vezao uz United. On je izvanredan talent i konstantno me impresionira otkako sam došao ovdje u srpnju. Njegova mirnoća i sposobnost dobivanja dvoboja su nevjerojatni za momka njegovih godina. Sjajno je to što on prepoznaje da je ovaj klub, sa svojom tradicijom razvoja mladih igrača i davanja prilike za dokazivanje na najvišoj razini, pravo mjesto za njega." rekao je David Moyes za službenu stranicu kluba.

Još jučer Moyes se tek nadao kako će Januzaj produžiti ugovor, dok su čelnici kluba pregovore opisali kao komplicirane. Međutim, čini se kako je za Januzaja izbor bio jednostavan.


"Predstavlja mi veliko uzbuđenje to što sam mogao potpisati novi ugovor s Manchester Unitedom. Otkako sam došao ovdje, uvijek sam osjećao da je ovo pravi klub za mene. Ova sezona je do sada bila sjajna za mene - odlazak na predsezonsku turneju, debi u Community Shieldu i pobjeda na Wembleyu, a onda i nastup u prvoj postavi protiv Sunderlanda - to je poput sna. Sada želim nastaviti naporno raditi i učvrstiti se u momčadi Manchester Uniteda." rekao je Januzaj.

Ostaje još jedna dvojba - za koju će se reprezentaciju Januzaj odlučiti, a izbor je veliki: Engleska, Belgija, Albanija, Srbija, Kosovo i Turska.

Čini se kako najmanje šansi imaju Belgija, Srbija i Turska, dok bi najviše šansi, prema riječima njegovog oca, imalo Kosovo, ukoliko uskoro tamošnji nogometni savez u skorijoj budućnosti postane punopravan član UEFA-e i FIFA-e.