Jedan od najboljih nogometaša Arsenala u povijesti Dennis Bergkamp vjeruje kako je njemački reprezentativac Mesut Özil, koji je ovog ljeta u taj klub stigao iz Madrida, ono što je nedostajalo Wengerovoj momčadi posljednih godina.


Özil je sjajno započeo svoju premierligašku karijeru, a tako je nastavio i nakon reprezentativne stanke, postigavši dva gola u jučerašnjoj pobjedi protiv Norwicha.

Bergkamp, koji je s Arsenalom osvojio tri trofeja Premier lige i navijačima Topnika ostao u lijepom sjećanju po brojnim lijepim trenucima an terenu, vjeruje kako je Özilov dolazak galvanizirao momčad njegovog bivšeg kluba.


"Ako pogledate na ono što je on napravio i što radi od početka sezone, vidjet ćete da je on jedan od onih igrača koji mogu biti odlučujući u utakmicama, koji mogu povezati vezni red i napadače.

On zna asistirati drugim igračima, ali zna i sam zabijati golove. Ima sjajan pregled igre, tako da vjerujem da je on upravo onakav igrač kakav je Arsenalu nedostajao. Ranije su imali Van Persieja koji je bio pomalo sličan, ali onda vam nedostaje nešto u napadu.

I dalje vjerujem da bi bili još bolji s drugačijim napadačem, koji može više zabijati, koji bi zabio 15-20 golova po sezoni, na primjer. Onda bi imali prilično dobru momčad." rekao je Bergkamp za Absolute Radio's Rock 'N' Roll Football.