Obrambeni nogometaš aktualnog engleskog prvaka Manchester Uniteda Chris Smalling je upozorio rivale svoje momčadi kako je samo pitanje vremena kad će se, a ne da li će se, ponovno vratiti na vrh Premier lige.


United je sezonu u Premier ligi započeo najmanje uspješno u posljednje 24 godine, nakon što su i u posljednjem kolu remizirali na svom terenu protiv Southamptona. Aktualni prvaci stoga zaostaju osam bodova za vodećim Arsenalom, ali Smalling je uvjeren kako njegova momčad može značajno popraviti svoje igre i vratiti se na vrh premierligaške ljestvice.

"Ovo nije jedan od naših najboljih startova u Premier ligi i svaki igrač će to priznati. Mi igrači znamo da moramo popraviti svoju igru. United će uvijek biti na vrhu i samo je pitanje vremena kad ćemo se tamo ponovno naći." rekao je Smalling za Manchester Evening News.


Engleski reprezentativac je progovorio i o svojoj frustraciji zbog niza ozljeda koje su ga pratile u posljednje dvije sezone.

"Morate se nositi s ozljedama. Ne možete sebi dopustiti da vas to baci u depresiju. Razočaranja su dio toga, ali morate se pobrinuti da izvučete i neku korist. Morate osigurati da se vratiti mentalno i fizički još jači nakon takvih problema. To vas mora izgrađivati, a ne uništavati. Mislim da je mene to ojačalo."

"Fizički vrlo naporno radite u teretani kad se vraćate nakon ozljeda, jer ne možete puno toga napraviti na terenu kako biste ojačali. Mentalno me je to unaprijedilo. Posljednje dvije sezone su mi bile poremećene ozljedama, ali nadam se da je to stvar prošlosti. Sada je važnije nego ikad da sam spreman i u dobroj formi. Želim da mi novi menadžer vjeruje i da me češće stavlja u momčad nego na klupu. Dolazak novog menadžera vam daje novi poticaj. Mi sada imamo novog menadžera i nove trenere koje trebamo impresionirati." dodao je Smalling.