Vezni nogometaš Manchester Uniteda Darren Fletcher vratio se u akciju u ponedjeljak navečer nakon dugotrajne borbe s ozbiljnim stomačnim tegobama, koja ga je uz kraće prekide držala izvan terena pune dvije godine.


Fletcher je u studenom 2011. godine objavio kako se mora privremeno povući iz nogometa ne bi li riješio zdravstvene tegobe i od tada je odigrao samo trinaest utakmica. Dvadesetdevetogodišnji nogometaš od tada je prošao nekoliko operacija, a posljednja je bila u siječnju ove godine, te se podvrgnuo striktnom režimu prehrane, kako bi u potpunosti riješio probleme sa stomakom.

Škotski reprezentativac je prije nekoliko tjedana konačno dobio zeleno svjetlo od liječnika za povratak nogometu, a prošlog se tjedna vratio punim treninzima s momčadi svog sunarodnjaka Davida Moyesa. Jučer je odigrao 67 minuta u utakmici Unitedove druge momčadi protiv Fulhama.


"Treniram nekoliko posljednjih tjedana i sljedeća faza je igranje utakmica. Uživao sam u tome. Plan je bio odigrati prvo poluvrijeme i vidjeti kako se osjećam. Onda i odigrati do 60. minute, pa ponovno procijeniti stanje. Iako sam osjećao da mogu igrati i više, plan je bio ne igrati više od toga, tako da je bolje da se držim plana i ne živciram liječnike." rekao je nakon utakmice Fletcher za klupsku televiziju.

Fletcher je iskoristio priliku i zahvaliti se klubu i obitelji na pomoći na putu povratka na travnjak nakon toliko problema.

"Oni su bili sjajni, posebno liječnik Steve McNally. On je blisko surađivao sa mnom, a potpora od strane kluba je bila fantastična - od sir Alexa Fergusona do novog menadžera i Davida Gilla. Bilo je teško, ali nasreću imao sam obitelj uz sebe - svoju suprugu, djecu, mamu, tatu i sestre. To je sjajna obiljet i da nije bilo njih, ne bih bio ovdje danas. Oni su me držali na pravom putu, motivirali me i dizali me kad sam padao. Svi ti faktori su doprinijeli tome da danas stojim ovdje na putu oporavka." dodao je Fletcher.