Bosanskohercegovački reprezentativni vratar Asmir Begović otkrio je kako je bio vrlo blizu realizacije transfera iz Stokea u Manchester City, ali je cijeli posao propao nakon otkaza bivšem menadžeru tog kluba Robertu Manciniju.


Begović je u posljednje četiri sezone jedan od najkonstantnijih vratara engleske Premier lige, a njegove igre nisu prošle neprimijećeno od strane većih klubova, pa se o njegovom mogućem transferu špekuliralo tijekom nekoliko proteklih prijelaznih rokova.


Novu priču o mogućem prelasku Begovića u Manchester City izazvala je loša forma engleskog reprezentativca Joea Harta, kojega je privremeno zamijenio mladi Rumunj Costel Pantilimon. O njegovom dolasku u Manchester City špekuliralo se i u siječnju, kad je Stoke u svoje redove doveo Jacka Butlanda, a dvadesetšestogodišnji vratar otkriva kako je u tim pričama bilo istine.

"Kad je Mancini bio u Manchester Cityu bio sam jako blizu prelasku u klub. Često su igrači oni koji posljednji doznaju o pregovorima između klubova. Agenti i menadžeri često znaju više od nas, kojih se to sve najviše tiče. Transfer u City nije realiziran iz više razloga, ali glavni razlog je odlazak talijanskog trenera." rekao je Begović.