Obećavajući start sezone za Arsenal podignuo je samopouzdanje momčadi i ambicije navijačima, a jedan od njih je bio toliko uvjeren da će Wengerova momčad proteklog vikenda slaviti na Old Traffordu da je na okladu stavio kuću - i ostao bez nje.


Navijač Arsenala iz Ugande Henry Dhabasani okladio se sa susjedom Rashidom Yigom u pobjedu Arsenala, uloživši svoju dvosobnu kuću. Yiga je, s druge strane, u okladu uložio tek kupljenu Toyotu i -  da stvar bude sasvim bizarna - vlastitu ženu.

Dvojac je u sve uključio i nekoliko susjeda, koji su bili svjedoci oklade, a sve su stavili i na papir.


Dhabasani, koji ima tri supruge i petero djece, je izgubio okladu zahvaljujući golu Robina van Persiea. Lokalni mediji prenose kako se onesvijestio kad je vidio rezultat, u šoku što je izgubio kuću.

Dhabasanija je iz kuće, zajedno s ostatkom obitelji, izbacila skupina Yiginih prijatelja, navijača Manchester Uniteda.

Nije nepoznata činjenica da afrički navijači engleskih klubova često rezultate svojih klubova doživljavaju puno emotivnije nego oni lokalni, engleski, pa je u prošlosti znalo biti i samoubojstava zbog nepovoljnih rezultata ili oružanih sukoba između dviju navijačkih skupina za vrijeme zajedničkog gledanja televizijskih prijenosa.