Engleski premierligaš West Bromich Albion otpustio je svog dosadašnjeg menadžera Stevea Clarkea nakon što je njegova momčad jučer poražena od Cardiffa, što im je bio četvrti uzastopni poraz u Premier ligi.


West Bromwich Albion je odlično započeo sezonu, ali je uslijedio veliki pad u formi, pa je posljednja pobjeda ubilježena još početkom prošlog mjeseca protiv Crystal Palacea, zbog čega su se našli tik iznad zone ispadanja, na šesnaestom mjestu.

Sportski i tehnički direktor Albiona, Richard Garlick, kaže kako je kulminacija rezultata tijekom ove kalendarske godine dovela do odluke o otkazu Clarkeu, a ne samo porazi u četiri posljednje utakmice.


"S oklijevanjem smo donijeli odluku o otkazu Steveu, nakon vrlo pomnog razmatranja situacije. Dobro je poznato da smo ove sezone ostvarili nekoliko odličnih rezultata, ali to ne prikriva opće razočaranje zbog učinka ove kalendarske godine. Povijest ovog kluba pokazuje da ne donosimo ovakve odluke olako, s obzirom da smo mijenjali menadžera samo tri puta u otprilike četrnaest godina. Ali s obzirom na to da nam se brzo približavaju ključne utakmice sezone, smatrali smo da je važno sada reagirati i dati klubu najbolju mogućnost da sezonu završi uspješno. Naši igrači imaju najveće plaće u povijesti kluba i smatramo da smo izgradili momčad koja je sposobna biti vrlo kompetitivna u Premier ligi." rekao je Garlick.

Steve Clarke je protekle sezone odveo West Bromwich Albion do osmog mjesta na ljestvici Premier lige, što je najbolji rezultat u povijesti ovog kluba, ali sada je postao četvrti menadžer koji je ove sezone dobio otkaz u jednom premierligaškom klubu.