Urugvajski reprezentativac Luis Suarez stavio je svoj potpis na novi ugovor s engleskim premierligašem Liverpoolom, čime je postao najbolje plaćeni nogometaš u povijesti ovog kluba i jedan od najbolje plaćenih igrača Premier lige.


Suarez je ugovor vrijedan oko milijun eura mjesečno potpisao jučer u klupskim prostorijama, nakon pregovora koji su dva dana ranije održani u Barceloni između izvršnog direktora Liverpoola Iana Ayrea i Suarezovog menadžera Perea Guardiole.

Suarez je ranije imao još godinu i pol dana važećeg ugovora vrijednog oko 130.000 eura tjedno, a s novim ugovorom, koji vrijedi do lipnja 2018. godine, njegova su primanja praktički udvostručena.

Situacija se tako značajno promijenila u samo nekoliko mjeseci, budući da je Urugvajac još ljetos zahtijevao transfer u Arsenal, smatrajući da ima definiranu odštetnu klauzulu u iznosu od 40 milijuna funti. Iako svi detalji novog ugovora nisu otkriveni, vjeruje se da prema novoj odštetnoj klauzuli ne može preseliti u neki drugi engleski klub.


Dvadesetšestogodišnji Urugvajac je nakon stavljanja svog potpisa na ugovor izjavio kako je ponosan i sretan zbog produženja ugovora s klubom, te je koncentriran na to da momčadi pomogne u ostvarivanju ambicija, koje znače uspjehe i na domaćem i na europskom planu.

Posebno je u svemu istaknuo ulogu navijača: "Sretan sam što sam dogovorio novi ugovor s Liverpoolom i što je moja dugoročna budućnost sigurna. U momčadi imamo nekoliko sjajnih igrača i momčad raste i napreduje iz dana u dan. Vjerujem da možemo ostvariti ambicije za osvajanje trofeja i igrati na najvišoj razini s Liverpoolom. Moj cilj je pomoći da stignemo na tu razinu što je prije moguće. Nema sumnje da je podrška koju sam dobio od strane navijača Liverpoola utjecala na moju odluku. Jako sam ponosan što ih predstavljam i što mogu dati svoj maksimum svaki put kad obučem Liverpoolov dres. S navijačima imam poseban odnos, oni me love i ja im uzvraćam ljubavlju. Uvijek ću davati svoj maksimum za njih i nadam se da zajedno možemo ostvariti uspjehe."