Menadžer Manchester Uniteda David Moyes, čija momčad trenutno drži osmo mjesto na premierligaškoj ljestvici, smatra kako će predstojeći gusti raspored donijeti 'preživljavanje' onih najspremnijih, te vjeruje kako upravo on ima momčad koja je najjača u ligi.


Pred današnji važan meč protiv West Hama, prvi od četiri u sljedećih jedanaest dana, Moyes je izjavio: "Mi imamo najširu momčad, i nesumnjivo najjaču momčad. Mislim da imamo momčad koja je sposobna nositi se s teškim rasporedom koji je pred nama. Možemo praktički mijenjati svih jedanaest igrača iz utakmice u utakmicu ako to bude potrebno, jer imamo takvu dubinu u momčadi."

Neizvjesno je hoće li u današnjoj utakmici zaigrati Wayne Rooneyu, o čemu će Moyes odluku donijeti u posljednjem trenutku. Ugovor engleskom reprezentativcu istječe za 16 mjeseci, ali škotski trener ne brine previše zbog toga.

"To je nešto o čemu će izvršni predsjednik i Wayneovi ljudi razgovarati na vrijeme. Mislim da su svi prilično opušteni oko te situacije u ovom trenutku. Ja sam opušten." kaže Moyes.


Jedan igrač koji danas sigurno neće biti na terenu je portugalski krilni napadač Nani, kojega čeka nešto duže izbivanje zbog ozljede zadnje lože, a ozlijeđen je još uvijek i Marouane Fellaini.

"Fellaini ima ozljedu leđa, za koju smo se nadali da će do sada zacijeliti, ali poslat ću ga na još jednu pretragu i ako ne bude zdrav, možda ću donijeti odluku da ga pošaljem i na operaciju zgloba. Nadali smo se kako će problemi s leđima potrajati samo desetak dana, ali on ih još uvijek osjeća." dodao je Moyes.

Inače, operacija zgloba ruke, koja je ranije odgođena, odvojila bi belgijskog reprezentativca od travnjaka na oko šest tjedana.

Dobro raspoloženi Moyes se nasmijao na kritiku nizozemskog trenera Raymonda Verheijena, koji je ustvrdio kako su njegove metode treninga uzrok za niz ozljeda Robina van Persiea, koji je i trenutno izvan terena zbog istegnuća mišića.

"Ne znam tko je taj čovjek. Možda ćemo, ako mi pokaže svoja dosadašnja ostvarenja u karijeri i što mu daje pravo pričati, imati razloga razgovarati o tome, ali ja ne znam ništa o njemu." zaključio je Moyes.