Jedan od glavnih zadataka nogometaša Josea Mourinha u večerašnjem gradskom derbiju protiv Chelsea bit će zaustaviti Mesuta Özila, no portugalski trener tvrdi kako je to praktički nemoguće.


Dvadesetpetogodišnji njemački reprezentativac je tri sezone igrao pod Mourinhovim vodstvom u madridskom Realu, da bi ovog ljeta obojica preselili u Englesku, pa iako menadžer Chelsea vrlo dobro poznaje sve prednosti i mane Arsenalovog igrača, priznaje da će njegovim igračima biti vrlo teško neutralizirati ga svih devedeset minuta.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ja znam njegove snažne strane, ali ne i njegove slabosti. Mislim da znam kako ga možemo zaustaviti da stalno utječe na igru, ali nemoguće ga je zaustaviti svih devedeset minuta, jer takvi igrači uvijek imaju par trenutaka u kojima ih ne možete zaustaviti i u kojima će pokazati zašto su toliko dobri. Ne vjerujem da ga možemo u potpunosti zaustaviti." rekao je Mourinho.

"Mesut je fenomenalan igrač. On je jedan od onih igrača koje kupujete kako biste upotpunili slagalicu svoje momčadi. Ne treba vam vrijeme, ne treba vam ništa. Igrač jednostavno dođe. Imate prazno mjesto u momčadi koje čeka na njega, postavite ga na to mjesto i vaša momčad automatski postane bolja." dodao je Mourinho.