Menadžer engleskog premierligaša Evertona Roberto Martinez poručio je kako može garantirati da engleski reprezentativac Leighton Baines u siječanjskom prijelaznom roku neće napustiti taj klub.


Baines, koji je propustio posljednjih šest utakmica Evertona zbog ozljede, je već odavno na meti Manchester Uniteda, a nakon ovoljetnog prelaska Davida Moyesa iz Evertona u taj klub, na adresu Toffiesa je stiglo nekoliko ponuda s Old Trafforda, koje su ipak odbijene.

Špekulira se kako će Moyes u siječnju ponovno pokušati dovesti dvadesetdevetogodišnjeg nogometaša u redove svoje momčadi, ali Martinez je odlučan u namjeri da neće pustiti Bainesa s Goodison Parka, jer smatra kako je on vitalan za drugi dio sezone.

"U nogometu ne radite dugoročno, idete od jednog do drugog prijelaznog roka i mogu vam garantirati da će Leighton biti ovdje na kraju sezone. To je 100% sigurno. Tako radite od roka do roka - da momčad učinite snažnijom nego prije. Leighton je vitalan za nas u drugom dijelu sezone. Bryan Oviedo je bio odličan, ali trebamo i Leightona i Bryana spremne i zdrave, ako se želimo boriti za svoj nogometni san." rekao je Martinez.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Jedan igrač koji će gotovo sigurno u siječnju napustiti Everton je hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić, za kojeg su do sada stigli upiti od dva kluba.

"Imali smo par upita od dva različita kluba za jednog od naših igrača. Nikica Jelavić je igrač kojemu smo to jasno dal do znanja - razgovarali smo, a njega očekuje Svjetsko prvenstvo. Njemu treba minutaža i mi to razumijemo. Uvijek ćemo pokušavati dobro procjenjivati situaciju, ali to ne utječe ni na koga u klubu. Svi smo koncentrirani na to da budemo što bolji možemo u svakoj utakmici. Što god da se dogodi u siječnju bit će na dobrobit kluba i to je ono na čemu radimo." dodao je Martinez.