Iako su mnogi u britanskoj javnosti zbog toga već doveli u pitanje njegov zdrav razum, bivši nogometaš Manchester Uniteda i trener norveškog Moldea Ole Gunnar Sojskjaer naslijedit će Malkya Mackaya na mjestu menadžera engleskog premierligaša Cardiffa.


Naime, Solskjaer je danas zajedno s vlasnikom Cardiffa Vincentom Tanom na tribinama stadiona Emirates, gdje velški klub igra utakmicu Premier lige protiv Arsenala, a tijekom dana ili sutra trebao bi i službeno biti potvrđen kao novi menadžer tog kluba.

Mackay je dobio otkaz prije nekoliko dana, iako je taj klub nakon 51 godinu uveo u Premier ligu, što je samo posljednji u nizu poteza kontroverznog Vincenta Tana koji je razljutio navijače tog kluba.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Velški je klub postao opći predmet ismijavanja u britanskoj nogometnoj javnosti otkako je vlasnik kluba postao malezijski tajkun Vincent Tan. Malezijac je uskoro nakon preuzimanja kluba promijenio tradicionalnu plavu boju kluba u crvenu, jer se plava smatra nesretnom u njegovoj zemlji, a slijedila je i promjena grba kluba, na koji je dospio crveni zmaj čudnog izgleda. Tan je nakon toga imao suludu ideju da kompletnu momčad sastavi samo od igrača koji u datumu rođenja imaju broj 8, sretan broj po malezijskom vjerovanju, a od stvari po kojima se 'proslavio' vrijedi izdvojiti i kritiku na račun vlastitog vratara jer postiže premalo golova.

Rijetki su, zbog svega navedenog, u Engleskoj vjerovali kako će Solskjaer, poznat po smirenosti i racionalnosti, prihvatiti Tanovu ponudu i kao svoj prvi korak u engleskom nogometu nakon prelaska u trenerske vode sjesti na klupu Cardiffa, no to se ipak dogodilo.