Iako se, ponajprije zahvaljujući ozljedama, nije naigrao od dolaska u redove Manchester Citya proteklog ljeta, crnogorski reprezentativac je, prema riječima menadžera tog kluba Manuela Pellegrinija, i dalje važan dio njegovih planova za budućnost.


Jovetić je u kolovozu za 27 milijuna eura preselio iz Fiorentine na Etihad stadion, ali je u dosadašnjem dijelu sezone započeo samo jednu premierligašku utakmicu, skupivši ukupno pet nastupa, te postigavši dva gola.

Neki talijanski klubovi su bili zainteresirani za njegov eventualni povratak u Serie A ove zime, ali Pellegrini ga se ne želi riješiti, te vjeruje kako će on pokazati da vrijedi uloženog novca.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"On je ovdje došao sa željom igrati u Premier ligi. On je bio vrlo važan igrač za Fiorentinu u Italiji i ja još uvijek vjerujem da može biti važan igrač i za n as. Doista može početi češće igrati u sljedeća tri mjeseca i mislim da može biti igrač kakvom smo se nadali. Jako je teško biti sretan kad ne igraš i kad imaš toliko ozljeda, ali on je svjestan da će ponovno biti 100% spreman i da će tada moći pokazati zašto je došao ovdje." rekao je Pellegrini.

Jovetić je na popisu igrača koji su prijavljeni za večerašnju uzvratnu utakmicu polufinala Capital One kupa protiv West Hama, nakon što se oporavio od ozljeda zadnje lože i lisnog mišića, no Pellegrini nije siguran koliku će mu minutažu dati.

"Vidjet ćemo što će se događati sa Stevanom u sljedećih nekoliko dana. Važna je prilkaza njega vratiti se u igru, ali mislim da nije spreman krenuti od početka ili odigrati svih devedeset minuta." dodao je Pellegrini.