Napadač londonskog Arsenala i njemački reprezentativac Lukas Podolski priznao je kako je donio ishitrenu odluku kad se 2009. godine iz minhenskog Bayerna vratio u svoj matični klub Köln.


Podolski je 2006. godine iz Kölna preselio u Bayern, ali u tom klubu nikada nije uspio izboriti standardno mjesto u momčadi, pa se tri godine kasnije odlučio vratiti u svoj rodni grad.

Međutim, sada smatra kako je trebao imati više strpljenja i duže ostati u glavnom gradu Bavarske, gdje bi se možda i uspio probiti u momčad pod vodstvom trenera Juppa Heynckesa.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Uvjeren sam, da je Jupp Heynckes došao tjedan ili dva ranije te 2009. godine, ja bih vjerojatno još uvijek bio u Bayernu. On me je očajnički želio zadržati. Iz čisto sportske perspektive, povratak u Köln mi sigurno nije pomogao." rekao je Podolski za Sport Bild.

Iako je u sezoni 2011./2012. postigao osamnaest golova, Podolski nije uspio pomoći Kölnu da sačuva bundesligaški status, nakon čega je preselio u Arsenal. Prošlog mjeseca se govorilo i o njegovom mogućem povratku u Njemačku, a kao moguća destinacija spominjao se Schalke, ali Podolski kaže kako te glasine nisu imale nikakvog osnova.

"To je bio mit. Nije bilo apsolutno nikakve istine u tome. Trener mi je tako rekao, a i sam sam znao da nema istine u tome." dodao je dvadesetosmogodišnji nogometaš.