Menadžer Arsenala Arsene Wenger je potvrdio kako će poljski vratar Lukasz Fabianski na kraju sezone vjerojatno napustiti taj klub, budući da mu aktualni ugovor istječe s krajem lipnja, a ponudu za potpisivanje novog je odbio.


Dvadesetosmogodišnji vratar je već sedam sezona član londonskog kluba, a u tom razdoblju je odigrao samo 31 premierligašku utakmicu. Prednost u odnosu na njega ima njegov četiri godine mlađi sunarodnjak Wojciech Szczesny.

"Naravno da postoji mogućnost da je ovo posljednja Lukaszova sezona kod nas, jer on želi otići negdje gdje će redovno igrati, ali ako se predomisli, moja su mu vrata otvorena." rekao je Wenger.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Wenger je još jednom prokomentirao i promašeni penal Mesuta Özila u srijedu protiv Bayerna, rekavši kako se dvadesetpetogodišnji nogometaš još uvijek nije oporavio od tog šoka.

"Je li on sada u redu? Sigurno da nije, jer je 48 sati prekratak period da bi se to prebrodilo." rekao je Wenger, dodavši kako njemački reprezentativac utjehu može potražiti u sličnoj situaciji koju je proživio jedan od Arsenalovih velikana Dennis Bergkamp.

"Imali smo takve primjere i ranije, poput Bergkampa, koji je 1999. godine promašio penal u posljednjoj minuti poraza u finalu FA kupa od Manchester Uniteda. On je nakon toga odbijao izvoditi penale. Danas ima svoju statuu ispred stadiona... U ovom trenutku moramo Özilu dati vremena za oporavak. Dio je njegovog posla ostaviti razočaranja iza sebe i odgovoriti na pravi način." dodao je Wenger.