Sedam mjeseci nakon što je inzistirao na odlasku iz Liverpoola, smatravši kako u tom klubu ne može ostvariti svoje ambicije, dvadesetsedmogodišnji urugvajski reprezentativac Luis Suarez potpuno je promijenio mišljenje, te je sada uvjeren kako s Redsima može do svih ciljeva koje je pred sebe postavio.


S čak 23 gola u dosadašnjem dijelu sezone Suarez je uvjerljivo najbolji strijelac Premier lige, te je dao svoj veliki doprinos dobrim rezultatima Liverpoola, koji je u dobroj situaciji da se nakon nekoliko godina izbivanja vrati u Ligu prvaka, pa se možda čak i uključi u borbu za naslov prvaka.

"Navijači su mi jako puno pomogli. Svi znaju da sam na ljeto proživljavao teške trenutke, ali oni su me uvijek podržavali i uvijek su imali povjerenja u mene. Doista sam osjetio tu potporu u svom srcu. Mislim da je ovo do sada najbolja sezona moje karijere. Moj je posao zabijati golove i stvarati prilike, te pomagati momčadi. Kad sam došao ovdje, rekao sam kako je moj san igrati za Liverpool i igrati Ligu prvaka ovdje. Sada znam da mogu svoje snove ostvariti ovdje." rekao je Suarez za Liverpool Echo.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Gledao sam utakmice Lige prvaka ovog tjedna na televiziji i kad čujete tu himnu Lige prvaka, to je motivacija samo po sebi. Želim igrati to natjecanje s Liverpoolom. To je nevjerojatno natjecanje. To je ono gdje želim biti - igrati protiv najjačih momčadi u Europi. Steven Gerrard mi je pričao o večerima Lige prvaka na Anfieldu. On mi je rekao da kad jednom odigrate utakmicu Lige prvaka na Anfieldu, to nikada ne zaboravite. Ja to želim iskušati sam."

Liverpool zaostaje samo četiri boda za vodećim Chelseaem na ljestvici Premier lige, ali Suarez ne polaže previše nade u osvajanje prvog naslova prvaka Engleske nakon 1990. godine.

"Možemo li osvojiti naslov prvaka? Nisam siguran. Mislim da je sezona Premier lige jako teška. Svaka momčad može izgubiti utakmice. Manchester City, Chelsea i Arsenal su već gubili bodove. Mi smo vrlo jako na domaćem terenu i moramo tako nastaviti. Kao što je menadžer rekao, mi smo chihuahua! Moramo se koncentrirati u svakoj utakmici. U nogometu nikad ne znate što se može dogoditi. Ono što svi želimo jeste plasirati se u Ligu prvaka. To je naš cilj - igrati Ligu prvaka sljedeće sezone." zaključio je Suarez.