Engleski premierligaš Manchester United je večeras potvrdio kako je engleski reprezentativac Wayne Rooney potpisao novi ugovor, prema kojemu će u redovima kluba s Old Trafforda ostati do kraja lipnja 2019. godine, dok će nakon odlaska u igračku mirovinu postati ambasador ovog kluba.


Dvadesetosmogodišnji napadač je u Manchester United stigao iz Evertona u kolovozu 2004. godine, a za United je od tada odigrao 430 utakmica i postigao 208 golova, čime je stigao na četvrto mjesto vječne liste strijelaca ovog kluba.

"Wayne je najbolji engleski nogometaš još otkako sam ga ja uvrstio u prvu momčad Evertona 2003. godine. Otkako sam prošlog ljeta postao menadžer Manchester Uniteda uživao sam raditi s njim i gledati kako je razvio svoj nevjerojatni talent. Sa svojim sposobnostima, iskustvom i željom za uspjehom, on je ključni dio mojih planova za budućnost i apsolutno sam oduševljen zbog toga što je prihvatio izazov." rekao je David Moyes.

"Rekao sam još u srpnju da Wayne ima izvanrednu priliku postati istinska legenda ovog kluba duge i bogate povijesti. Fale mu još samo 42 gola da bi prestigao Sir Bobbya Charltona kao prvog klupskog strijelca i postao prvi igrač Uniteda koji će postići 250 golova za klub. Takve prilike se ukazuju samo posebnim igračima i uvjeren sam da će on postaviti novi rekord, koji će trajati desetljećima." dodao je Moyes.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ja sam stvoren za ostanak u Unitedu. U kolovozu će biti deset godina otkako sam u ovom klubu i tijekom tog razdoblja sam igrao s nekim fantastičnim igračima i osvojio sve čemu sam se nadao kad sam dolazio ovdje. Sada imam priliku kao jedan od najiskusnijih igrača u klubu pomoći mlađim igračima da se probiju i biti dio još jedne sjajne Unitedove momčadi." izjavio je Wayne Roones.

"Navijači su uvijek bili veliki dio ovog kluba i podrška koju su mi oni davali od debija protiv Fenerbahcea je bila fantastična. Jako sam zahvalan svim navijačima Uniteda širom svijeta za njihovu stalnu potporu. Doista sam uzbuđen što ću biti dio budućnosti ovog kluba i želim se zahvaliti Davidu Moyesu i Edu Woodwardu za njihovo povjerenje i potporu. Uvjeren sam da će ovo biti početak još jednog uspješnog poglavlja u povijesti Manchester Uniteda." dodao je Rooney.