Menadžer Chelsea Jose Mourinho vjeruje kako će trojici njegovih najiskusnijih igrača, Johnu Terryu, Franku Lampardu i Ashleyu Coleu, biti ponuđeni novi ugovori, te kako će oni i sljedeće sezone nositi dres ovog kluba.


Svoj trojici spomenutih igrača ugovori istječu na kraju sezone, a klub im još uvijek nije ponudio produženje suradnje. Terry  je u nekoliko navrata ponovio kako igračku karijeru želi završiti u Chelseau, dok je Lampard prošlog ljeta odbio mogućnost odlaska i potpisao jednogodišnje produženje ugovora.

Coleova budućnost je također nejasna, posebno stoga što je ispao iz početne postave, pa ga se povezivalo s nekim drugim klubovima, ali Mourinho očekuje da će prije kraja sezone svoj trojici biti ponuđeni novi ugovori.

"Ako oni dobiju nove ugovore u ovom klubu, što vjerojatno hoće, to će biti na osnovi njihovih igara i kvalitete koju pokazuju, a ne zbog toga što su legende kluba ili što im nešto dugujemo ili zbog toga što oni žele ostati po svaku cijenu. Oni igraju dobro." rekao je Mourinho.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Upravo je Lampard bio asistent, a Terry strijelac pobjedničkog gola u nadoknadi subotnje prvenstvene utakmice protiv Evertona, a Mourinho smatra kako je njihova prisutnost od vitalnog značaja za mlađe članove momčadi.

"Upravo zbog toga oni pripadaju ovom projektu. Možete reći da je ovo projekt za budućnost, da želimo projekt samo s mladim igračima koji imaju ispred sebe desetogodišnju budućnost, ali ne. Mi smo od početka jasno odlučili da je najbolji način za razvijanje mladih igrača imati jezgru momčadi poput njih. Oni su važni za evoluciju momčadi."

"To stariji igrači u Chelseau imaju bogatu povijest u Ligi prvaka. Oni su iskusili sve u Ligi prvaka. Najvažnija stvar za nas u Ligi prvaka jeste da knock-out fazu iskuse oni igrači koji to nikad nisu imali priliku. Za neke od njih je ovo prvi put da igraju u knock-out fazi. Oscar i Eden Hazard su takvi igrači." dodao je Mourinho.