Dvadesetogodišnji francuski reprezentativac Raphael Varane je najbolji obrambeni nogometaš na svijetu, prema riječima njegovog bivšeg trenera i menadžera londonskog Chelsea, Josea Mourinha.


Mourinho je prošle sezone Varanea ustalio u prvoj momčadi madridskog Reala, no ove je sezone, prije svega zbog problema s ozljedom koljena, igrao puno manje, no u jučerašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Nizozemske je odigrao svih devedeset minuta.

Posljednjih dana su se pojavile špekulacije o tome kako bi Chelsea na ljeto mogao pokušati dovesti Varanea na Stamford Bridge, a njihovo širenje će svakako potaknuti i Mourinhova izjava.

Na pitanje o tome tko će biti najbolji mladi nogometaši na ovoljetnom Svjetskom prvenstvu u Brazilu, Mourinho je odgovorio: "Rekao bih Eden Hazard, sigurno, Neymar, Rafa Varane. Mislim da je Varane najbolji stoper na svijetu. Već sada, mislim da je najbolji."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Špekulacije govore i kako bi na Stamford Bridge mogao doći još jedan mladi nogometaš s kojim je Mourinho ranije surađivao - Mario Balotelli.

"U nogometu nikad ne znate što nosi budućnosti. Balotelli je trenutno u velikom klubu, ali nikad ne znate budućnost. Oni žele zadržati svoje najbolje igrače i žele zadržati najbolje talijanske igrače. Ali Mario je već bio u Engleskoj. Ja neću nikad biti trener Milana ili izbornik Italije, ali on je dobar dečko i netko s kim bih volio ponovno surađivati." dodao je Mourinho.