Menadžer Manchester Citya Manuel Pellegrini kaže kako nije zabrinut zbog mogućnosti da na ljeto ostane bez argentinskog reprezentativca Sergia Aguera, jer vjeruje kako je on zadovoljan u redovima ovog kluba, te dodaje kako je Cityu teško dovesti u svoje redove engleske nogometaše.


Aguero od dolaska iz madridskog Atletica 2011. godine ima učinak od preko jednog postignutog gola u svake dvije utakmice, ali praktički u svakom prijelaznom roku povezuje ga se s mogućnošću povratka u Španjolsku.

Iznimka nije ni predstojeći prijelazni rok, a iako se do sada uglavnom govorilo o mogućnosti prelaska u madridski Real, sad se govori i o navodnom interesu Barcelone, Cityevog rivala u osmini finala Lige prvaka.

"Ne vjerujem da je Sergiova želja napustiti Manchester City. Sergio je vrlo sretan ovdje. Nikad ne znate što se može dogoditi u budućnosti, ali on je vrlo važan igrač ovdje. Veliki klubovi ne prodaju svoje najbolje igrače i mislim da Sergio ne ide nigdje." rekao je Pellegrini.

Čileanac nije zabrinut ni zbog malog broja engleskih nogometaša u redovima njegove momčadi, iako bi sljedeće sezone mogao imati problema s ispunjavanjem kriterija o minimalnom broju domaćih igrača.

Od domaćih igrača koje sada Manchester City ima u momčadi, Joleonu Lescottu ugovor istječe na kraju sezone, dok se govori o mogućnosti odlaska Micaha Richardsa, Jacka Rodwella i Jamesa Milnera.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Ne vjerujem da bilo tko u klubu brine zbog toga odakle su naši igrači. Nacionalnost nije problem, važno je imati najbolju moguću momčad. Situacija je takva u puno klubova. Možda nekad i klubovi u Španjolskoj neće igrati sa španjolskim igračima.

Jako je teško imati kvalitetne engleske igrače u svakom klubu. Oni su vrlo skupi i nemate dovoljno engleskih igrača. Svi veliki klubovi imaju Engleze u svojim momčadima, ali ako želite kupiti nekog engleskog igrača, to je teško. Mi imamo pet Engleza u momčad, a trojica od njih - Joe Hart, Joleon Lescott i James Milner, su vrlo važni igrači. Ostala dvojica - Micah Richards i Jack Rodwell, su imali nesreće ove sezone jer su imali puno ozljeda.

I strani i domaći igrači su jednako važni. Tehnički, fizički i taktički, oni su jednaki. Svi veliki klubovi imaju engleske igrače u svojim momčadima. Ali nije lako dovesti još engleskih igrača u Manchester City, jer - tko bi nam ih prodao?" dodao je Čileanac.