Velikani Manchester Uniteda, Paul Scholes, Ryan Giggs, Nicky Butt, te braća Gary i Phil Neville, udružili su se kako bi kupili niželigaški klub Salford City, čiji će vlasnici i službeno postati na ljeto, nakon što engleski nogometni savez odobri transakciju.


Potvrda ovog posla, koji je u engleskim medijima najavljivan nekoliko tjedana, stigla je na isti dan kad su iz Uniteda odbacili glasine kako bi članovi generacije koja je 1992. godine stupila u seniorski nogomet mogla otkupiti taj klub od obitelji Glazer.

Svi članovi ove neformalne skupine imaju jake korijene s regijom, te se nadaju kako mogu pomoći i novim mladim talentima da krenu njihovim stopama.

"Ja sam prvi put probu za Manchester Unitedu imao kao jedanaestogodišnjak u Salfordu i nikad neću zaboraviti koliko mi je to bilo važno. Salford City za mene predstavlja te rane godine, posvećenost, glad za uspjehom, entuzijazam, želju i duh nogometa, tako da sam jako uzbuđen zbog ovog poduhvata." rekao je Gary Neville.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


S obzirom da je Giggs još uvijek aktivan nogometaš Manchester Uniteda, Phil Neville član stručnog stožera Davida Moyesa, a njegov brat Gary engleske reprezentacije, još uvijek nije poznato u kojoj će točno ulozi svaki od njih biti u ovom zajedničkom poduhvatu, ali se vjeruje kako za početak neće biti smjene postojećeg vodstva kluba.

Ovim povodom Ryan Giggs je rekao: "Svi znaju koliko je meni Salford važan, tako da je ovo uzbudljiva akvizicija, koja pogađa točno u srž onoga u što svi mi vjerujemo. Želimo angažirati nogometnu zajednicu, iskoristiti svoje nogometno iskustvo i znanje kako bismo pomogli mladim talentima, a činjenica da to možemo napraviti u Salfordu čini sve još uzbudljivijim."

Salford bi mogao postati polazna točka za lokalne mlade talente, koji bi se razvijali u svojoj lokalnoj sredini i pripremali za karijeru u profesionalnom nogometu na velikoj sceni.