Arsene Wenger je još jednom potvrdio kako je obećao čelnim ljudima kluba ostanak na klupi Topnika, no ne želi potpisati novi ugovor prije kraja sezone, a tvrdi kako onda kada odluči napustiti ovaj klub neće sudjelovati u izboru svog nasljednika.


64-godišnji menadžer ima ugovor do kraja sezone, a iako u upravi Arsenala ne razmišljaju o njegovoj smjeni, svjesni su kako će imati problema kad mu budu tražili nasljednika, što im je jasno pokazala i situacija u Manchester Unitedu.

Wenger, ipak, tvrdi kako on nema namjeru nadgledati proces izbora svog nasljednika, kao što je to u Unitedu napravio njegov dugogodišnji rival Alex Ferguson.

"Uvijek sam govorio, i to možete provjeriti, da u klubu svatko ima svoj posao. Moj posao je raditi dobro s momčadi, a ne raditi nešto drugo. Neću birati svog nasljednika." rekao je Wenger.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


O produženju vlastitog ugovora, Wenger je izjavio: "Moja riječ je moja riječ. Rekao sam vam puno puta da nismo imali vremena sjesti i potpisati ugovor. Ja ne idem nigdje, ne brinite za to, ali želim imati osjećaj na kraju sezone da sam napravio maksimum za klub."

Unatoč padu u formi i praktički ispadanju iz utrke za naslov prvaka u Premier ligi, Arsenal je u polufinalu FA kupa i ima priliku prekinuti devetogodišnji post u osvajanju trofeja. Francuz kaže kako će svoju procjenu o tome je li sezona bila uspješna ili ne dati tek na njezinom kraju.

"Sačekajmo prvo da vidimo kako će sezona završiti. Ako pogledate godinu dana unatrag, biste li vi napravili nešto drugačije? Ako mi kažete 'ne', ja ću vam reći 'ovaj čovjek je potpuni luđak'. To nije povezano samo s rezultatima, nego i s različitim situacijama s kojima se morate nositi - jeste li to dobro odradili ili ne. Pitate li me jesam li 'napravio nula pogrešaka u protekloj godini'? Nisam toliko glup da kažen 'da'." dodao je Wenger.