Engleski nogomet jučer je na minutu zašutio, a utakmice su kasnile sedam minuta, kako bi se navijači klubova širom zemlje prisjetili 96 navijača Liverpoola koji su 15. travnja 1989. godine otišli na utakmicu svog voljenog kluba i nikad se nisu vratili.


Danas će i Anfield na dostojan način odati svoje poštovanje tragediji na Hillsboroughu pred utakmicu koja bi njihovoj momčadi mogla donijeti prvi naslov prvaka otkako je osnovana Premier liga.

Može se reći kako je i prikladno da Liverpool svoju najvažniju utakmicu u 24 godine igra upravo za vikend kad se obilježava sjećanje na ovu veliku tragediju, a sigurno je kako će ionako emotivna podrška s legendarnog Kopa danas biti jača nego ikada.

Pobjeda protiv Manchester Citya, svog izravnog konkurenta u borbi za naslov prvaka, bio bi savršen način da i igrači odaju počast za 96 navijača, koji su poginuli prije nego što je jedan dio njih i rođen.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Ne treba ni spominjati što bi današnja pobjeda značila jednom Stevenu Gerrardu, kapetanu Liverpoola, koji je tog kobnog dana izgubio rođaka, koji cijelu karijeru čeka da mu oda počast podigavši trofej namijenjen osvajaču Premier lige.

96 sjedala ostalo je prazno i prekriveno šalovima Liverpoola jučer na polufinalu FA kupa, ali ta prazna sjedala stvorila su neraskidivu vezu između navijača Liverpoola i njihovog kluba. Borba za pravdu nikada nije okončana, ali nije ni završena, a korak k naslovu prvaka na ovaj dan njihovim bi obiteljima bio makar mala utjeha.

Nekako preovladava osjećaj kako danas cijeli nogometni svijet, izuzev naravno navijača Manchester Citya, navija za Liverpool. No, kakav god da ishod ove utakmice bude, uvijek treba zapamtiti kako je nogomet igra i kako više nitko nikada ne bi trebao izgubiti život zbog nje, jer nijedna pobjeda i osvojeni trofej neće pružiti dovoljnu utjehu onima koji su ostali bez svojih najmilijih.