Menadžer Arsenala Arsene Wenger je uvjeren kako će engleski reprezentativac biti upravo optimalno pripremljen za ovoljetno Svjetsko prvenstvo u Brazilu, nakon što je najveći dio proljetnog dijela sezone proveo oporavljajući se od ozljede stopala.


Wilshere je zaradio napuknuće kosti u stopalu igrajući za englesku reprezentaciju u pobjedi rezultatom 1:0 protiv Danske na Wembleyu 5. ožujka. Očekuje se kako će dvadesetdvogodišnji nogometaš biti spreman za igru upravo pred finale FA kupa protiv Hulla 17. svibnja, nakon čega se sva pozornost okreće prema Brazilu.

"On ovog tjedna počinje s trčanjem. Mislim da će biti spreman za puni trening za dva ili tri tjedna. Razgovarao sam s Royem Hodgsonom i rekao sam mu da će mu Wilshere biti na raspolaganju za Svjetsko prvenstvo. On će biti upravo spreman za Englesku. Jack može biti pozitivno iznenađenje." rekao je Wenger.

"Engleska ima vrlo tešku skupinu i to je dvostruki problem, ali može biti također i dvostruka prilika, jer ako se uspijete probiti dalje iz takve skupine, onda vam samopouzdanje jako raste. Ali prvo se moraju nositi sa situacijom, jer u skupini imaju Italiju i Urugvaj."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Wilshere je u svojoj kratkoj karijeri, otkako se kao šesnaestogodišnjak 2008. godine probio u prvu momčad Arsenala, imao niz problema s ozljedama, no Wenger vjeruje kako je on iz cijelog tog iskustva izašao sa snažnijom osobnošću.

"Ozljede su za nogometaša najteža stvar na svijetu za nositi se. Morate biti kompetitivni kako biste to prebrodili. Jack je u posljednjih godinu dana imao uspone i padove, ali mislim da su liječnici sada riješili taj problem. Nadam se kako će od sada uvijek biti spreman za igru. Jack je rođeni nogometaš. On je ta vrsta osobe s kojom možete razgovarati o bilo čemu, on ima urođeno razumijevanje nogometa. On gleda utakmicu i jako dobro analizira sve što se događa, a dok je bio ozlijeđen naučio je puno na tom planu." dodao je Wenger.