Nakon što tijekom jučerašnjeg dana nije komentirao vijest o svojoj smjeni s pozicije menadžera Manchester Uniteda, koju je preuzeo prije jedanaest mjeseci, danas se oglasio i David Moyes, i to putem britanske udruge nogometnih trenera LMA.


"Biti imenovan menadžerom Manchester Uniteda, jednog od najvećih nogometnih klubova na svijetu, bila je i ostat će nešto na što ću uvijek biti iznimno ponosan. Preuzeti odgovornost nakon tako dugog razdoblja stabilnosti i uspjeha u klubu je neminovno bio veliki izazov, ali izazov kojemu sam se veselio i ni u jednom trenutku se nisam predomišljao.

Značaj posla menadžera u Unitedu je nevjerojatno veliki, ali nikad nisam ustuknuo od napornog rada, a isto vrijedi i za moje suradnike. Njima se želim zahvaliti na posvećenosti i vjernosti tijekom sezone.

Bili smo u potpunosti koncentrirani i posvećeni procesu temeljite preobrazbe koja je bila nužna seniorskoj momčadi. To je trebalo obaviti usput ostvarujući pozitivne rezultate u Premier ligi i Ligi prvaka. Međutim, tijekom ovog procesa tranzicije, izvedbe momčadi i rezultati nisu bili ono na što su Manchester United i njegovi navijači naviknuti ili što su očekivali, a ja u potpunosti i razumijem i dijelim njihove frustracije.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


U mom kratkom vremenu u klubu sam shatio koliko su posebna mjesta Old Trafford i Carrington trening centar. Želio bih se zahvaliti klupskom osoblju koje je učinilo da se osjećam tako dobrodošlim i članom obitelji Uniteda od prvog radnog dana. Naravno, želim se zahvaliti i onim navijačima koji su mi davali potporu tijekom sezone. Želim svima vama i klubu sve najbolje u budućnosti.

Ja sam uvijek vjerovao kako trener nikad ne prestaje učiti tijekom svoje karijere i znam da će mi vrijeme provedeno na mjestu menadžera Manchester Uniteda donijeti neprocjenjivo iskustvo. Ostajem ponosan na činjenicu da sam vodio momčad do četvrtfinala ovogodišnje Lige prvaka i zahvalan Sir Alexu Fergusonu što je vjerovao u moje sposobnosti i dao mi priliku voditi Manchester United."