Arsene Wenger je nakon jučerašnje pobjede protiv West Bromwich Albiona još jednom potvrdio kako namjerava ostati na klupi Arsenala i sljedeće sezone, te kako to ne ovisi o ishodu finala FA kupa protiv Hulla, iako još uvijek nije stavio svoj potpis na novi ugovor.


Pobjedom protiv West Bromwich Albiona Francuz je po sedamnaesti put zaredom uveo svoju momčad u Ligu prvaka, a protiv Hulla će imati dobru priliku konačno prekinuti devetogodišnji post što se tiče trofeja.

"Ne brinite, nemojte biti nestrpljivi, moja posljednja sezona će doći, riješit ćete me se jednog dana. Rekao sam to puno puta, moja riječ je moja riječ. Ja dolazim iz razdoblja kad vam nije trebala olovka da biste se na nešto obvezali. To nema veze s finalom FA kupa. Bilo je važno, naravno, izboriti plasman u Ligu prvaka - to je sigurno. Ne, nisam imao sumnji ni u jednom trenutku. Da sam imao trenutke u kojima sam sumnjao, to bi bilo prije nekoliko godina, kad sam morao reći 'ne' brojnim ponudama i obvezati se na vjernost ovom klubu i kad sam bio pod velikim pritiskom." rekao je Wenger.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Wenger je potvrdio kako će se švedski reprezentativac Kim Kallstrom na kraju sezone vratiti u moskovski Spartak, no dodao je kako će učiniti sve što može ne bi li u klubu zadržao Bacarya Sagnu i Lukasza Fabianskog, kojima istječu ugovori.

"Želim da Sagna ostane i nadam se da će ga prijem od strane navijača uvjeriti da ga ovdje volimo. Imamo dvojicu igrača kojima istječu ugovori - Sagnu i Fabianskog. Da je odluka na meni, obojica bi ostali."

Nakon poraza od Aston Ville u prvom kolu, Arsenal je u ostatku sezone uspio izbjeći poraze na domaćem terenu. Wenger priznaje kako je njegova momčad iz utrke za prvaka ispala zbog nedostatka golova, ali razlog za to ne vidi u činjenici da u siječnju nije doveo dodatnog napadača.

"Samo bih rekao, kad bismo radili grubu prvu analizu, da nam je nedostajalo nekoliko golova, u usporedbi s momčadima koje su postigle najviše golova, a neke važne utakmice u gostima smo izgubili zbog toga što smo primili previše golova. Ne žalim zbog toga što nismo doveli napadača, ali činjenica je da su nam u važnom dijelu sezone zbog ozljeda nedostajali važni ofenzivni igrači. Razlozi nisu uvijek izvan kluba. Razloga ima i unutar kluba, jer kad imate puno ozlijeđenih igrača, uvijek morate igrati s istom postavom. Onda, naravno, oni postižu manje golova, jer su pomalo umorni."