Iako je njegovoj momčadi naslov osvajača Premier lige, čini se, izmaknuo u posljednjim kolima, menadžer Liverpoola Brendan Rodgers je zadovoljan sezonom i tvrdi kako će Redsi sljedeće sezone biti još jači nego ove.


Rodgers i njegova momčad su nadmašili očekivanja koja su pred njima bila postavljena pred početak sezone, ali među navijačima ostaje razočaranje zbog činjenice da su na prilično naivan način propustili okončati 24 godine dugo iščekivanje naslova prvaka kada im se već ukazala tako dobra prilika.

Liverpool još uvijek teoretski može osvojiti naslov prvaka u slučaju da sutra u posljednjem kolu na svom terenu pobijedi Newcastle, a Manchester City pred svojim navijačima izgubi od West Hama, no ta je nada doista na klimavim nogama, pa Rodgers već gleda prema sljedećoj sezoni i, barem javno, ne žali zbog propuštene prilike.

"Ovo je samo početak za nas. Ova sezona nije jednostruki bljesak. Mislim da je to jasno, samo trebate pogledati naš napredak. Ovo će nesumnjivo biti sezona u kojoj je klub bio najbliže osvajanju naslova u posljednje 24 godine. Steven Gerrard ima 33 godine i ovo je najbliže što je bio osvajanju titule. Ovo je njegov prvi pravi primjer utrke za naslov prvaka i sljedeće sezone će biti još bolji.

Pomislite na iskustvo koje će ovi igrači sada imati. Samo pomislite kakav će biti Raheem Sterling, kakav će biti Jon Flanagan, Jordan Henderson, Joe Allen, Philippe Coutinho... To su sve mladi igrači. Mi ćemo napredovati. Naravno, očekujem da i drugi klubovi troše novac i napreduju, ali i mi ćemo biti bolji." kaže Rodgers.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Budući da se Liverpool vraća u Ligu prvaka po prvi put nakon 2009. godine, neki navijači smatraju kako bi relativno mala momčad za sljedeću sezonu trebala biti proširena, no Rodgersa to ne zabrinjava.

"Povijest pokazuje da može biti teško balansirati u više natjecanja, ali povratak u Ligu prvaka je nešto što jako cijenimo. Pokazali smo značajan napredak ove sezone i moći ćemo kvalitetno pojačati momčad na ljeto. To će nas ponovno pogurati naprijed. Navijači su ove sezone imali mogućnost sanjati, a moći će to i sljedeće sezone, jer ćemo biti još bolji."

Unatoč optimizmu, Rodgers priznaje kako je bio potresen nakon što je Liverpool u ponedjeljak na Selhurst Parku izgubio tri gola prednosti u završnici utakmice.

"Vjerojatno sam se osjećao najgore otkada sam u nogometu. To je užasno. Vidjeli ste emocije navijača nakon toga, a slično je bio i u svlačionici. Kod prednosti od 3:0 smo imali ugodnu situaciju, ali izgubili smo koncentraciju, a u modernom nogometu se situacija može brzo promijeniti." dodao je Rodgers.