Povratnik u engleski Premier ligu Leicester nema namjeru biti prolaznik u tom natjecanju. Štoviše, bogati vlasnik Vichai Srivaddhanaprabha najavio je ogromna ulaganja u momčad, koja će donijeti borbu za sami vrh ljestvice i plasman u europska natjecanja.


Tajlandski milijarder je novinarima u Bangkoku najavio sljedeće korake nakon što je njegov klub osvojio Championship i izborio povratak u Premier ligu nakon desetogodišnjeg izbivanja.

"Trebat će uložiti ogroman iznos novca, možda i preko 200 milijuna eura, kako bismo dospjeli u vrh. Ali to nas neće obeshrabriti. Tražim tri godine i bit ćemo tamo. Nećemo napraviti ogroman korak i odmah se boriti s pet najjačih klubova u ligi. Imamo li šansu boriti se s njima? Da, imamo, ali mislim da se trebamo prvo ustaliti u ligi, a onda razmišljati o sljedećem koraku."

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Menadžer Nigel Pearson, čija je momčad u Championshipu skupila 102 boda i osvojila prvo mjesto, dijeli optimizam svog predsjednika.

"Najvažnije je da idemo u Premier ligu s vjerom da možemo ostvariti ciljeve. Važno je da nastavimo napredovati na svim poljima. Stoga, možemo se boriti s pet najjačih klubova, ali naravno, korak po korak." rekao je Pearson.

Leicester do sada tri puta uspio kvalificirati u europska natjecanja, a posljednji put 2000. godine kao osvajač Liga kupa.

Srivaddhanaprabhin konzorcij je preuzeo vlasništvo nad Leicesterom 2010. godine.