Londonski premierligaš Tottenham otpustio je Tima Sherwooda s mjesta menadžera. Predsjednik kluba Daniel Levy sastao se danas sa Sherwoodom i, kao što se već neko vrijeme najavljivalo, priopćio mu odluku uprave kluba o raskidu suradnje.


Sherwood je u prosincu prošle godine naslijedio Andrea Villas-Boasa i potpisao ugovor na osamnaest mjeseci, ali uz klauzulu o mogućnosti raskida na kraju sezone. Iako je s momčadi osigurao šesto mjesto i nastup u Europa ligi sljedeće sezone, čime je uglavnom ispunio rezultatski dio planova, Levyu i ostatku uprave nije se sviđao njegov stav i povremene javne kritike na njihov račun, te su odlučili napraviti novu izmjenu na trenerskoj klupi.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Odluku je javnosti prenio Daniel Levy putem klupske internet stranice:

"Imenovali smo Tima sredinom sezone kao nekoga tko dobro poznaje i igrače i klub. Dogovorili smo osamnaestomjesečni ugovor s klauzulom o mogućnosti raskida na kraju sezone i sada smo iskoristili tu mogućnost.

Otkako smo imenovali Tima kao trenera u stručnom stožeru prve momčadi 2008., a onda kao tehničkog koordinatora 2010. i šefa nogometnog razvoja 2012. godine, davali smo mu potporu u tom razdoblju. U ime kluba, želim izraziti našu zahvalnost za sve njegove napore tijekom godina provedenih u klubu. Želimo mu puno uspjeha u menadžerskoj karijeri.

Gledajući naprijed, sad kad je sezona završena, trebamo se posvetiti procesu pronalaska novog menadžera. Imamo talentiranu momčad i sjajne mlade igrače koji dolaze. Moramo graditi na temeljima postavljenima ove sezone, razvijati svoj potencijal i inspirirati igre kakve povezujemo s ovim sjajnim klubom."

Za sada nije poznato tko će naslijediti Sherwooda, a kao glavni kandidat spominje se menadžer Southamptona Mauricio Pochettino, koji ima još godinu dana ugovora s tim klubom, ali je zabrinut kako će ovog ljeta ostati bez Adama Lallane i Lukea Shawa, te je u nekoliko navrata izjavljivao kako će na ljeto procijeniti svoju situaciju.

Uz Pochettina, spominje se i trener Ajaxa Frank De Boer, koji je otkrio da su iz Tottenhama o tome kontaktirali sportskog direktora nizozemskog kluba Marca Overmarsa, te je i on sam izrazio spremnost za razgovor s Levyem.