Engleski premierligaš Manchester United danas je i službeno potvrdio kako će nasljednik Davida Moyesa na mjestu menadžera biti Louis van Gaal, koji će tu poziciju zauzeti nakon završetka nastupa nizozemske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.


Šezdesetdvogodišnji Nizozemac je s Manchester Unitedom potpisao ugovor na tri godine, a sa sobom dovodi i dvojicu pomoćnika, Fransa Hoeka i Marcela Bouta, no prvi pomoćnik bit će mu Ryan Giggs, koji je u upravo završenoj sezoni u posljednjih nekoliko utakmica zamijenio Davida Moyesa na mjestu menadžera.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Van Gaalova bogata trenerska karijera traje već preko dvadeset godina, a u tom periodu je osvajao domaće trofeje u tri različite države, kao i Ligu prvaka, Kup UEFA, te Interkontinentalni kup i niz superkupova.

Objavljujući imenovanje, izvršni predsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward je rekao: "U Louisu van Gaalu smo osigurali usluge jednog od najboljih trenera današnjice. On je u dosadašnjoj karijeri ostvario puno uspjeha i Old Trafford će mu pružiti prikladne temelje za ispisivanje novih poglavlja u povijesti Manchester Uniteda."