Vezni nogometaš engleskog prvaka Manchester Citya Yaya Toure nastavio je testirati strpljenje čelnika tog kluba izjavivši za France Football kako bi mu bila čast igrati za Paris Saint-Germain.


Tijekom proteklog tjedna reprezentativac Obale Bjelokosti se putem svog menadžera požalio kako mu u klubu ne ukazuju dovoljno pozornosti, uz pomalo bizarnu primjedbu kako klub nije na primjeren način obilježio njegov 31. rođendan.

Toureov menadžer Dimitry Seluk je tom prilikom izjavio kako su šanse za njegov ostanak u redovima Manchester Citya, s kojim je prije manje od godinu dana potpisao novi ugovor, 50-50, a novi Toureovi komentari samo će dodatno pojačati špekulacije o mogućem odlasku.

"S obzirom na ciljeve Paris Saint-Germaina, tko ne bi bio zainteresiran za mogućnost igranja za takav klub? Paris Saint-Germain je postao jedna od najjačih europskih momčadi. Bila bi mi čast jednog dana igrati za takav klub. Ako mogu biti od koristi..." rekao je Toure za France Football.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Bivši veznjak Barcelone se nije naročito trudio opovrgnuti špekulacije oko mogućeg ljetnog odlaska iz kluba.

"S obzirom na sjajnu sezonu koju smo Manchester City i ja imali, svi govore o meni i sve je otvoreno. Moj menadžer, Dimitry, je stalno na telefonu i on zna što treba napraviti, ja imam puno povjerenje u njega. Nitko ne zna što se može dogoditi sutra, moja pozornost je sada usmjerena na Svjetsko prvenstvo, a nakon toga ćemo vidjeti što i kako dalje. Da, rekao sam da bih volio završiti karijeru u Barceloni. Nikad ne znate što se može dogoditi, jer se u nogometu stvari brzo mijenjaju, nikad ne znate." dodao je Toure.

Seluk je ponovio svoje prošlotjedno stajalište kako bi Toureu trebao biti ponuđen posao u Cityu nakon što završi igračku karijeru.

"Uloga u Cityu nakon igračke karijere? Naravno. Kao što je Real Madrid napravio sa Zinedineom Zidaneom, na primjer. Zidane je igrao tamo i nakon toga započeo raditi u klubu. Yaya će trebati klub u budućnosti. Ne želimo više novca ili duži ugovor, ništa takvo, samo primjerenu pozornost. Više pozornosti za Yayu i da se osjeća sretno u klubu, to je najvažnije. Reći ću vam još jednom - ne trebamo više novca." rekao je Seluk.