Napadač Manchester Uniteda i nizozemske reprezentacije Robin van Persie kaže kako toliko cijeni svog izbornika i budućeg menadžera u klubu Louisa van Gaala da bi za njega bio spreman i hodati po vatri.


Tridesetogodišnji nogometaš je s oduševljenjem dočekao vijest kako će upravo Van Gaal naslijediti Davida Moyesa na mjestu menadžera Manchester Uniteda, te kaže kako mu je Van Gaal dao samopouzdanje kako bi davao svoj maksimum u dresu reprezentacije.

U razgovoru za The Guardian, Van Persie je rekao:

"Osobno, ja sam na vrhuncu svoje karijere. Van Gaal mi je dao svo samopouzdanje koje bih mogao poželjeti. On me je učinio glavnim napadačem, što je moja omiljena pozicija. Na kraju, on me je učinio i kapetanom. Dugujem mu nešto.

Stoga ću biti oštar poput noža u Brazilu. Hodat ću po vatri za njega ako bude trebalo. Kao i ostatak momčadi.

Imamo puno opcija. Naš trener ima puno izbora i mislim da ćemo napraviti nešto posebno, kao i 2010. ali nadam se ovog puta uz pobjedu u finalu."

Van Persie se nada kako Van Gaal može odvesti i Manchester United natrag do naslova prvaka, te priznaje kako je Arsenal napustio samo zbog želje za osvajanjem trofeja.

Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Govoreći o odluci da dođe u Manchester United, rekao je:

"To je bila dilema. Volio sam Arsenal. Fantastičan stadion, publika, atmosfera. Ja sam istinski Topnik i uvijek ću to biti. Dio mene je patio. Ali, ja sam pobjednik. Uvijek sam želio pobjeđivati i bilo je vrijeme da osvojim neke trofeje s klubom, neke naslove.

Nikad ne bih otišao zbog novca, ali želio sam promjenu kako bih napravio korak više u karijeri. I ispalo je da je to bila prava odluka. Odmah sam osvojio naslov prvaka s Manchester Unitedom.

A moram također reći i ovo: Manchester United je klub u kojem vlada topla atmosfera. Osjećam se sretno ovdje. To mi je bio prvi put da sam postao prvak države. San.

Ali najljepša stvar što se tiče osvajanja naslova je bila putanja prema njegovom osvajanju. To je bilo sjajno."