Nije puno vremena trebalo Diegu Costi kako bi se našao u centru kontroverze nakon što je iz Atletica preselio u Chelsea. Već u utakmici trećeg kola Premier lige protiv Evertona izazvao je incident provociranjem Seamusa Colemana nakon što je domaći igrač postigao autogol.


Costa je s četiri gola u tri utakmice pokazao kako će biti veliko pojčanje za Chelsea, ali i potencijalno veliki problem za Josea Mourinha, koji je za razliku od Evertonovog menadžera Roberta Martineza stao u njegovu obranu.

"Mislim da ima nekih stranih igrača koji, kad dođu u Premier ligu, moraju shvatiti etičke principe. To je potpuno drugačija kultura i posljednja stvar koju želite vidjeti jeste nepoštovanje jednog igrača prema drugome, čak i ako se radi o protivniku. Siguran sam da će on to vrlo brzo naučiti. Posljednja stvar koju bih ja sam sebi napravio jeste upasti u zamku i pokazati nepoštovanje na takav način." rekao je Martinez.

Vratar Evertona Tim Howard je dobio žuti karton nakon što je otrčao s gola i suočio se s Costom, koji je nesportski provocirao Colemana.

"U ovoj ligi postoji pravi respekt i razumljivo je da igrači nisu bili sretni s takvim ponašanjem, jednako kao i s načinom na koji je Costa za vrijeme igre pokušavao izboriti slobodne udarce. Trebat će mu malo vremena da shvati kako je ova liga potpuno drugačija i jedinstvena i potrebno joj je da se igrači prilagode njoj, a ne da se liga prilagođava njima." dodao je Martinez.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


Menadžer Chelsea Jose Mourinho je, očekivano, imao upravo suprotno viđenje cijele situacije.

"Jedna stvar koja mi se nije svidjela u ovoj utakmici, osim naše obrambene igre, je to što su neki igrači Evertona pokušavali stvoriti probleme za Diega. Ne mislim da je ovo engleski nogomet. To nije ni u skladu s Evertonom, jer je obično sve što oni rade dobro i pozitivno. Pokušavati isprovocirati žute kartone za igrača dobrog ponašanja je razočaravajuće.

Diego je u prva tri kola možda najbolji igrač Premier lige, ali sada ima već dva žuta kartona. Jedan protiv Burnleya, kad nije simulirao i bio je čist jedanaesterac, i danas kad su ga svi pokušavali uvući u nevolju ne bi bli dobio žuti karton." izjavio je Mourinho.


Dobro poznajete nogomet? Uzmite 100€ bonusa i zaradite klađenjem!