Menadžer Newcastlea Alan Pardew je priznao kako je izgubio povjerenje navijača ovog kluba, ali dodaje kako nema namjeru napustiti klub, nego želi kvalitetnim radom i ostvarivanjem dobrih rezultata povratiti izgubljeno povjerenje.


Britanski list The Independent je prošlog tjedna objavio kako Pardew po prvi put od dolaska na klupu Newcastlea ne uživa povjerenje navijača, a čak 85% njih želi odlazak pedesettrogodišnjeg menadžera, pokazala je anketa lokalnog lista Evening Chronicle, čijim je novinarima klub zabranio pristup stadionu.

Newcastle sutra gostuje kod Southamptina bez pobjede u ligi ove sezone, te sa samo pet pobjeda u posljednjih 26 premierligaških utakmica. Sljedećeg tjedna u goste im dolazi Hull, u čijim će se redovima naći Hatem Ben Arfa, čiji je odlazak također razočarao navijače.

Pardew unatoč svemu traži još vremena, te tvrdi kako je u svoje gotovo četiri godine na klupi u ulozi menadžera unaprijedio Newcastle kao klub.


Nogometni menadžer - Postani menadžer u ovoj besplatnoj nogometnoj igri


"Naravno da je važno da navijači poštuju i cijene ono što radite i mislim da je možda dio tog povjerenja izgubljen sa završetkom prošle sezone. Možete nabrojati puno argumenata koji govore zašto bi se to trebalo smatrati mojom krivicom i ja to moram prihvatiti ako je to mišljenje navijača. Sve što ja mogu napraviti jeste poštovati ono što ja mislim da radim za ovaj klub, a to je pošten posao. Moram pokušati izvesti na teren momčad koja ne samo da želi pobijediti utakmicu, nego to i napraviti na način na koji smatram da odgovara ovoj momčadi.

Odnos s navijačima možete doista popraviti samo pobjeđujući u utakmicama i nama trebaju pobjede, to je jednostavno. Pritisak lokalnih medija i medija općenito na mene je nešto što se nikad neće promijeniti. Mislim da će to uvijek biti tako. Nekad, kad ste dugo vremena u klubu, a ja sam sada drugi menadžer po stažu u Premier ligi, stvari postaju teže, posebno u klubu ove veličine. Ljudi pitaju 'Zašto niste osvojili neki trofej', ali mi nismo osvojili trofej u ovom klubu od 1969.

To je jako, jako teško. Moramo pokušati pogledati širu sliku - širu od one koju prikazuju lokalni mediji i neki od naših navijača - ali ja također shvaćam da živimo u svijetu u kojem se rezultat traži odmah. Rezultati u ovom trenutku su ono što je važno i ja to ne mogu poreći.

Ne mogu razmišljati o prošloj sezoni, jer je to potpuno drugačija momčad s potpuno drugačijim duhom i idealima. Mislim da smo sada bolji i jači klub nego kada sam tek došao, puno jači. Ne znam kako drugačije izmjeriti uspjeh." rekao je Pardew.

Pardew i dalje stoji iza odluke da dopusti odlazak Hatema Ben Arfe, navodeći kako igrač nije bio u potpunosti posvećen Newcastleu.

"Mislim da igrači koje sada imamo ovdje dijele ljubav i strast prema klubu, dresu i navijačima. Oni žele pobjeđivati zbog navijača, a to je vrlo značajno u modernom nogometu. Ne znam je li on imao strast i ljubav prema klubu, ja govorim samo o igračima koji su još uvijek ovdje. Je li bio rizik pustiti ga da ode? Po mom mišljenju nije." zaključio je Pardew.


Dobro poznajete nogomet? Uzmite 100€ bonusa i zaradite klađenjem!